Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    TNFama's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Clear Lake, TX
    Posts
    27

    Question 08 Ultra 250x - No Power at Dash, Fuse Blowing

    My 250 is blowing the front fuse in the orange box next to the electrical panel (see picture), killing power to the dash gauges. This effectively gives me no way to start it until the fuse is replaced. This happened for the first time before winter when I was winterizing it in the driveway. Today it happened on the lake and stranded me. The fuse blows while the engine is starting. I was able to replicate the failure in the driveway after I got home after starting it a few times.

    Not sure what to do, there must be a short somewhere is all I can guess, but I have no idea where to start. Has anyone else experienced this issue? Right now I'm checking the connections from the dash to the fuse box (also shown in picture). Any help is much appreciated, I'm afraid to take it out for the time being...
    Click image for larger version. 

Name:	Photo Apr 27, 6 50 58 PM.jpg 
Views:	477 
Size:	41.6 KB 
ID:	327783
    Click image for larger version. 

Name:	Photo Apr 27, 7 50 23 PM.png 
Views:	182 
Size:	143.9 KB 
ID:	327782
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Photo Apr 27, 6 50 58 PM.jpg 
Views:	330 
Size:	71.3 KB 
ID:	327781  


  2. #2
    nicjak's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Warragul, Downunder
    Posts
    7,794
    +1
    625
    Have you installed the correct sized fuse

  3. #3
    TNFama's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Clear Lake, TX
    Posts
    27
    I replaced in kind with a 20A. I did, however, buy the ski used and I haven't been able to find a diagram with the specification for it. Does 20A seem correct?

  4. #4
    TNFama's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Clear Lake, TX
    Posts
    27
    NicJak, could a bad solenoid cause the fuse to blow?

  5. #5
    theswits's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    BC, Canada
    Posts
    20
    +1
    1
    Did you ever figure out the problem?

  6. #6

    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Philippines
    Posts
    2

    ECU

    Quote Originally Posted by theswits View Post
    Did you ever figure out the problem?
    How to you reprogram the ECU?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. new 08 Ultra 250x no power
    By Greenslip in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 46
    Last Post: 09-04-2015, 08:43 PM
  2. Ultra 250x no power (only 8 mph)
    By Trailblazer190 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 10-21-2013, 10:57 PM
  3. 1999 ultra 150 no power at all! Anyone have a 1999 manual?
    By dulobast25 in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 10-01-2013, 09:43 AM
  4. 2008 Ultra 250X No Power At All
    By Bonnell65 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 09-10-2013, 08:40 AM
  5. ultra 250x no power???
    By jzjonathan in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 09-13-2010, 10:10 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •