Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. #1

    impellar noise?? Need advise!!

    I installed a used jet pump from a SL900 onto my SLT750 w/o the extended section for now. I reused my shaft from my 750 because the SL900's was lost in shipment. I didn't check my old shaft if it was warped or not. Anyway, this is whats happening..during idle it sounds like the impellar is rubbing in the wear ring but when I accelerate the sound goes away. I checked the impellar in the wear ring before installing it by spinning it by hand and there was no binding! I got my 750 DOA and the culprit was a frozen impellar in the wear ring not bearing. So, is my problem the shaft or the impellar? There was no problems bolting up the pump to the motor.


  2. #2

    FYI

    This is my first PWC so everything I do is for the first time. My PWC hasn't gone in the water yet so I'm just curious if this screeching sound from the pump, at idle, normal when its out of the water?? I want to pull it apart but I need suggestions first! Gives me time to work on the other projects!!

  3. #3
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,929
    +1
    1,407
    Out of the water they do sound like a box of rocks. Drop it in the water and see how it sounds.

  4. #4
    Thanks beer....I quess its off to the great blue yonder!! (crossing fingers, toes, etc...)

  5. #5
    She likes the bike. But the ski gets her wet!!!! xlint89's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cleveland OH
    Posts
    17,328
    +1
    29
    Did you install the rubber bumpers on BOTH ends of the drive shaft?

  6. #6

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    colorado
    Posts
    167
    i have encountered similar problems. one suggestion that i have if the problem is still a concern after you run the ski, just to be sure, disconnect the engine from the drive to make sure the problem is in the impeller and not the engine. just a thought. process of elimination.

  7. #7

    Polaris Octane noise!!!

    Dude I have the same Question. I've got a stock 03 Polaris Octane that I just purchased with only a couple hours on it and after 10 seconds or so of run it out of the water it starts making this squealing noise or moaning noise. What is this and is it normal? Will it go away when I put it in the water? My Yamaha Waveblaster does not make any of these noises. Help!

  8. #8
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    Anybody have a video camera with sound? Maybe record it and we can tell if its normal.

  9. #9
    I'm feeling naturally aspirated today pirate33's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Lomita, aka Slowmita
    Posts
    1,932
    +1
    7
    Quote Originally Posted by 130fe View Post
    Dude I have the same Question. I've got a stock 03 Polaris Octane that I just purchased with only a couple hours on it and after 10 seconds or so of run it out of the water it starts making this squealing noise or moaning noise. What is this and is it normal? Will it go away when I put it in the water? My Yamaha Waveblaster does not make any of these noises. Help!
    My Virage's always have out of the water and will always make the beautiful noise of quality stainless steel parts working together

  10. #10
    Soooo..what you guys are saying is this screeching, metel to metal sound during idle out of the water is normal. I'm not damaging anything, right?? I ran the engine before I hooked up the pump and it was fine!! No screeching noises! And when I bring the RPM's up it goes away! Well, I gotta put my ride plate on and see what it does in the water!! Thanks for your suggestions!!

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Need advise on topend rebuilding
    By mea43 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 4
    Last Post: 05-20-2007, 07:41 PM
  2. Buying used Mods here and need advise??????????
    By 2006 RXT in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 05-15-2007, 03:01 PM
  3. need advise on two diffrent skis
    By mjet in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 08-05-2006, 06:19 AM
  4. NEED ADVISE ON PURCHASE OF A NEW RXT NY METRO
    By CIAJNIK in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 04-24-2006, 09:05 PM
  5. Need Advise on this. Ingested some water and now problems.
    By Water4fire in forum 4-Tec Performance
    Replies: 15
    Last Post: 09-21-2005, 09:26 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •