Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    cmgww's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Indianapolis, IN
    Posts
    314
    +1
    8

    Pulling to the left at speed....

    On my 1390, I noticed that it is slowly pulling to the left when making speed runs. It's not even there at half throttle, but at full song going 75+ it's noticeable. Could it be a the left trim tab maybe? I personally think it's the steering cable. It's not terrible, but on speed runs holding it straight has to be scrubbing some speed I'd think...on my last and fastest (to date) run, I just let it go and didn't correct the pull. It did a nice arc on a section of our lake where that works out fine. Any help on this would be appreciated. When the bars are straight, the nozzle is pointed just a bit left, so maybe an adjustment is needed. I think I just answered my own question, lol...


  2. #2
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,799
    +1
    449
    make sure the ride plate is square in the mounting

  3. #3
    cmgww's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Indianapolis, IN
    Posts
    314
    +1
    8
    It is. We (LT1GMC and I) made sure everything was dead on when installing it. We have shimmed, unshimmed, and reshimmed the tabs when trying to find speed and balance for the rough stuff. Maybe the left tab is a little lower and causing the drag? I will also check the sponsons again, but they should be right as well. Another thing, when I turn hard left with the trim down (at slow speeds, like when doing donuts and goofing off), I get a vertical spray from the right side of the pump. It goes 4-5 feet in the air depending on how much throttle I give it. I have the SHO nozzle, and pump extension, anyone else experience this? Has to be a gap of some kind, and it only happens when trim is down...don't know if that has anything to do with it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2016 RXT-X 300 pulling to the right at top speed
    By powerstrokin in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 05-09-2016, 10:02 PM
  2. VTS Problem - Pulling to the Left when Trimmed up 100%
    By ImAcoustic in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 08-17-2008, 02:11 PM
  3. Pulling to the left after being at dealer
    By Chris288 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 06-24-2008, 11:31 AM
  4. Steering pulling to the left / Speedo
    By MrSxy4Ever in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 05-14-2007, 11:36 AM
  5. '06 GPR pulls to the left ?
    By steach in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 12
    Last Post: 08-18-2006, 10:27 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •