Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    diamondwatercraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    SE Michigan
    Posts
    622
    +1
    13

    99 GTX LTD got spark, got fuel, NO GO?

    This one has me baffled! I got a buddies 99 GTX and it just wont start. Pulled the plugs, got spark, DESS 2 beeps, all fuses good. 128 lbs of compression. Pulled the carbs they look fine with a bit of wear on the diaphragms but nothing that looks like it would be a problem. They were a bit dry though when we pulled them off. I even put a bit of fuel in the cylinders and noting! Wont even backfire. I changed out the battery, same thing nothing.

    He did charge the battery but I am unsure if he did or did not disconnect the cables.

    Fried MPEM?


  2. #2

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Eastern NC
    Posts
    223
    +1
    8
    If you have spark, compression and fuel, then the last thing I would look for is timing. Spark at the wrong time means nothing. I would check the static timing.

    I had a polaris like this that drove me nuts. Finally found out the flywheel key sheared and timing was totally off.

  3. +1 by:


  4. #3
    diamondwatercraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    SE Michigan
    Posts
    622
    +1
    13
    Will do on that suggestion. Something I have never seen before for sure!

  5. #4
    AndinoWatercraft's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    306
    +1
    4
    Check your reed valves. If one is broken or bent could cause a no start condition. Also wouldnt hurt to cut a piece of the spark plug wires just to get sure the caps are well tight and you get a got spark.

    my .02

  6. #5
    diamondwatercraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    SE Michigan
    Posts
    622
    +1
    13
    Sounds good thanks!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. '99 GTX LTD No spark
    By SteelHoover in forum Sea Doo ECU Support
    Replies: 1
    Last Post: 04-16-2015, 07:26 PM
  2. 99 gtx ltd problem no beep and wont do anything
    By blake555 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 7
    Last Post: 08-12-2012, 08:23 PM
  3. WTB 99 gtx ltd venutri
    By rxp127 in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 7
    Last Post: 10-04-2009, 12:49 PM
  4. 99 gtx ltd ,wet spark plugs
    By jesses in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 12
    Last Post: 09-08-2009, 08:06 PM
  5. 99 GTX Ltd Cutting out at high RPM
    By Picturemn2 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 8
    Last Post: 09-28-2007, 04:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •