Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    redchev67's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    South Jersey
    Posts
    47
    +1
    2

    07 rxp white smoke and bogs at idle

    Out on the water now..07 rxp 215 all of a sudden at idle I'm getting allitle bit of white smoke and bogs at idle..at wot runs but still feel it.. when gets below 1200 rpm the ski shuts off...just had the supercharger rebuilt by jerry, et 127 wheel and injectors..thinking I fouled a plug...I will check when I get back...any other ideas? Thanks


  2. #2
    SplishSplash's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Belle River Ont Canada
    Posts
    1,184
    +1
    98
    White smoke is water in the cylinders. Is your coolant bottle at the right level and color? If not, head gasket, if so, suspect a leaking intercooler.

  3. #3
    redchev67's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    South Jersey
    Posts
    47
    +1
    2
    Also went through a whole tank of fuel in an hour

  4. #4
    SARTYSRNR's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    n.s., canada
    Posts
    91
    +1
    5
    Where you running it wide open the whole time?sucking fuel like that might have a stuck injector or something ..change the plugs first and go from there.As mentioned head gasket should drop the coolant and id pressure test the intercooler.

  5. #5
    redchev67's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    South Jersey
    Posts
    47
    +1
    2
    They are brand new injectors.. and isuspect a leaking one because I can smell fuel..has anyone ever seen a new set of boschs leak?

  6. #6
    redchev67's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    South Jersey
    Posts
    47
    +1
    2
    Coolant level and color okay.. catch can filled

  7. #7
    redchev67's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    South Jersey
    Posts
    47
    +1
    2
    Okay so I pulled the plugs and disconnected coils and injectors, when I pulled #1 plug it was soaked so I cranked the engine while holding the throttle open #1 cyl filled with fuel and my catch can is filled with fuel...can I go back and run my stock injectors with my et127?

  8. #8
    redchev67's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    South Jersey
    Posts
    47
    +1
    2
    If someone else has seen this before please help...idk if its a stuck open injector or just cyliner filled with fuel because of bad coil or fouled plug

  9. #9
    redchev67's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    South Jersey
    Posts
    47
    +1
    2
    Took all three injectors out of the cylinders still atached to the rail plugged in the key and found the one injector to be stuck wide open, now just going back to my original question...can I use my stock injectors? Or do I need to buy another set of 42s?

  10. #10

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    663
    +1
    45
    Take the leaking injector and install into a different port.
    I.e. Swap two injectors.

    See if the problem stays in the same location(ECu issue)
    or if the issue moved(I.e. It was your #1 leaking before. swap number one and number 2. If problem stays on cyl1, you have a different issue. If the injector that was leaking in number one, gets installed in number 2, and then number 2 leaks, it's safe to say it's the injector.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Bog at idle speeds
    By bsmith45 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 06-30-2011, 09:34 AM
  2. XL1200 Bogging at Idle
    By steelroe in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 18
    Last Post: 06-14-2010, 02:17 PM
  3. 94 SL750 cuts out and bogs at full throttle
    By raiderman444 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 3
    Last Post: 06-30-2009, 09:44 PM
  4. WTB: 07 RXP white hood and parts.
    By Water4fire in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 8
    Last Post: 09-28-2008, 06:07 PM
  5. 07 RXP very catastrophic ceramic failure at 5 hours
    By Green Hulk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 92
    Last Post: 04-06-2007, 01:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •