Page 1 of 8 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 75
  1. #1
    suicidebonger's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Michigan
    Posts
    326
    +1
    73

    Pictures of electrical Issue I had. Everyone should work to prevent this.

    I would think this is going to become a problem for most people at one time or another. Rather then lose a day at the lake I would check this group of wires out next time you got your ski open.

    Long story short. Quite a few people have reported electrical issues, and blowing fuses. I have here pictures of some wires that were shorting due to being rubbed on vibrating engine. I would think for most it is only a matter of time. Turning and jumping seemed to hasten the process. I will get some photos of their fix as well when I pull my top off next week.

    Simple explanation, wires rub on 90 degree edge of engine block, until short. Dealership was told by Sea Doo to liquid wire the small damage, move the clamp over and zip tie it. Dealership also put silicone on hard edge to soften it up. Where it was moved I can't say until I see the area. I don't even know myself the exact location of issue but with pictures everyone could find it.

    The problem:

    Click image for larger version. 

Name:	photo 1 (3).jpg 
Views:	904 
Size:	43.6 KB 
ID:	330817Click image for larger version. 

Name:	photo 2 (2).jpg 
Views:	872 
Size:	79.3 KB 
ID:	330818Click image for larger version. 

Name:	photo 4 (2).jpg 
Views:	820 
Size:	56.7 KB 
ID:	330819


  2. #2
    suicidebonger's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Michigan
    Posts
    326
    +1
    73
    The fix, pretty sure this is where they zip tied it to, I will know better once I actually see it.

    Click image for larger version. 

Name:	photo 3 (2).jpg 
Views:	651 
Size:	48.0 KB 
ID:	330820


  3. #3
    I finally got ONE!!! ;) RXT-260-DOO's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Hot Sulphur Springs, CO
    Posts
    295
    +1
    26
    Thanks bonger!!!

  4. #4
    suicidebonger's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Michigan
    Posts
    326
    +1
    73
    No problem hope that helps a lot of people, shitty days at the lake suck!


  5. #5
    SLASHER's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Australia, Perth WA
    Posts
    3,263
    +1
    474
    Checked mine and clears , could be the that the guy who was installing it had to much tequila ... Lol

  6. #6
    Q in Arizona's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Phoenix, Az
    Posts
    30,491
    +1
    7,332
    Quote Originally Posted by SLASHER View Post
    Checked mine and clears , could be the that the guy who was installing it had to much tequila ... Lol
    or not enough.

  7. #7
    SLASHER's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Australia, Perth WA
    Posts
    3,263
    +1
    474
    Yeah not enough , problem with Spark the top deck is removable and u can't tie to the hull ... So everything is tied around and on it self ...

  8. #8
    Just checked mine, had the same wire hitting but mine was not yet through the plastic i could see were it was starting to melt it.

  9. #9
    Sarge707's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Connecticut
    Posts
    344
    +1
    52
    Can You check this without taking the top off?
    Being on SD Forums for 25 Years I have learned that every possible failure is Posted BUT Most Ride on with NO Problems!

  10. #10
    Q in Arizona's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Phoenix, Az
    Posts
    30,491
    +1
    7,332
    Good looking out suicidebonger. Your post and photos are going to save a number of Spark owners a bad day or even worse. Way to go dude!

  11. +1 by:


Page 1 of 8 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 01-19-2011, 02:07 PM
  2. Should I peel the decals, please vote on the picture of your choice...
    By SlowStang305 in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 28
    Last Post: 12-07-2010, 04:57 PM
  3. i need a picture of electrical box pvl system
    By Bone1050 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 40
    Last Post: 08-25-2009, 09:07 PM
  4. Everyone Got Pictures Of Me And Chris's Mom!
    By HallPass in forum Open Discussion
    Replies: 30
    Last Post: 07-05-2008, 07:53 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •