Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 32
  1. #1

    Join Date
    May 2012
    Location
    Hampton Bays, New York
    Posts
    77
    +1
    4

    2014 GTX Limited Depth Finder Issue

    Hello Guys,
    I recently bought a 2014 GTX Limited. The ski runs great but I have been having a problem with the depth meter. It doesn't read anything most of the time (dashes across the screen) and also gives me false readings. I took it to the dealer and he put in a new unit. The problem persists. Has anyone out there had similar issues?
    Any fixes?


  2. #2
    em-dubya's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Savannah, Ga
    Posts
    440
    +1
    7
    Did he actually replace the gel pad?

  3. #3
    dsteinmann's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    St Louis
    Posts
    278
    +1
    8
    mine doesn't read really good after around 30mph

  4. #4

    Join Date
    Jun 2014
    Location
    South East Michigan
    Posts
    3
    I just posted about my 2009 GTX IS limited 255. Brand new IBR system, installed by a 4 gold star tech and it's totally giving me wrong readings. Usually over 25-30 it gives the dashes, but even at 5 miles per hour, when I can see the bottom, 3 to 4 feet, it says 75 feet, and when I cant see the bottom at all it said 3 or 4 feet. Does this thing need to be carbolated? anyone else having issues? any quick fixes, I really don't want to take it back to the dealer/tech person, it's a 4 week waiting list.

  5. #5
    dsteinmann's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    St Louis
    Posts
    278
    +1
    8
    Id try getting another gel pad and installing it either on top of the current one or replacing the old one, maybe order 2

  6. #6

    Join Date
    May 2012
    Location
    Hampton Bays, New York
    Posts
    77
    +1
    4
    This is not an after market item. The dealer simply changed the sending unit which is under the battery and the problem is still there. I called my dealer and he told me to drop it off for another look.

  7. #7
    dsteinmann's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    St Louis
    Posts
    278
    +1
    8
    Yes I know, I installed the same part on mine, Just order 2 and save your self 2weeks of downtime at the dealer or wait it out till fall

  8. #8
    john07ex's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Orlando, Fl
    Posts
    471
    +1
    26
    We have the same issue on a brand new 2014 GTX limited.

  9. #9

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Lake Norman, NC
    Posts
    42
    +1
    1
    Second gel pad fixed my 2013 GTX depth sounder

  10. #10

    Join Date
    Jun 2014
    Location
    South East Michigan
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by dsteinmann View Post
    Yes I know, I installed the same part on mine, Just order 2 and save your self 2weeks of downtime at the dealer or wait it out till fall
    this is great info, do you know where I can order, and how intense is the install? is it something that a novice can do?

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Depth Finder Issue
    By flydfans in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 04-24-2016, 08:30 PM
  2. FS 2014 GTX Limited iS 260
    By khaos in forum Sea Doo 4Tec Skis
    Replies: 0
    Last Post: 03-25-2015, 08:29 AM
  3. 2014 GTX depth finder
    By john07ex in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 25
    Last Post: 06-26-2014, 10:32 AM
  4. 2009 GTX limited is 255 depth finder
    By DKB in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 06-08-2014, 08:20 AM
  5. GTX Limited 30hrs.. Supercharger issue.
    By dothedew in forum 4-Tec Performance
    Replies: 32
    Last Post: 07-08-2007, 10:33 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •