Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    06 Sea-Doo GTI-SE Performance Issues

    Hey guys...
    Have an 06 Sea-Doo GTI-SE with 25 hours on it. Serviced at the end of last season so first time out on the water.
    Idle out of the no wake zone and hit the throttle....nothing.
    RPM's jump up and quickly fall off again. Play with the throttle and it catches power and then drops off again. Stop the ski and after a break jumps right back to the same scenario. Fresh gas, low hours, all service done. Dealer replaced starter solenoid last year. Otherwise machine has always been great.
    Any ideas?


  2. #2
    JT jpt7779's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Pittsburg, Texas Lake Bob Sandlin
    Posts
    3,851
    +1
    742
    replace the spark plugs. Cylinder fogging for winterization will trash the plugs.

  3. #3
    Quote Originally Posted by jpt7779 View Post
    replace the spark plugs. Cylinder fogging for winterization will trash the plugs.
    We just pulled the plugs....cleaned them out, and back in. Still stutter on startup and rev. ......even just sitting on the trailer with no load.

  4. #4
    JT jpt7779's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Pittsburg, Texas Lake Bob Sandlin
    Posts
    3,851
    +1
    742
    go back read post #2 again!

  5. #5
    Quote Originally Posted by jpt7779 View Post
    go back read post #2 again!
    Alright....
    Brand new plugs installed, and no change in condition. Any other thoughts?

  6. #6
    JT jpt7779's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Pittsburg, Texas Lake Bob Sandlin
    Posts
    3,851
    +1
    742
    Ok, now you know 100% its not the plugs. Check all fuzes and relays. New battery? Old battery with 12 volts may not have enough amps…..
    Voltage regulator check, fuel pump check. Will it idle on the trailer?

  7. #7
    Quote Originally Posted by jpt7779 View Post
    Ok, now you know 100% its not the plugs. Check all fuzes and relays. New battery? Old battery with 12 volts may not have enough amps…..
    Voltage regulator check, fuel pump check. Will it idle on the trailer?

    Will get to checking all that. Was gonna change the fuel filter also.
    Idles in water or on trailer...just rough idle. Hit the throttle and it sounds like its only running on 2 cylinders.

  8. #8

    Join Date
    May 2005
    Location
    Nashville, TN
    Posts
    56
    +1
    1
    Are your coils bad. I had to replace one of mine due to severe corrosion, this was my fault.

    Thanks,

    Jason

  9. #9
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,445
    +1
    182
    Coils could be cracked
    Any beeps, codes or messages on the display? Could be in limp mode.
    What are the max rpms ? are they stuck at 3500?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2014 Sea Doo GTI SE 130 Low Voltage Issues
    By MKBrown in forum 4-Tec Performance
    Replies: 0
    Last Post: 09-12-2016, 02:11 PM
  2. oil change 06 sea-doo gti-se
    By zofo64 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 08-14-2012, 03:50 PM
  3. Sea DOO GTI SE 155 hp
    By Rebel5943 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 03-04-2010, 03:23 PM
  4. Sea Doo Gti Se needs more power.
    By OTC35 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 05-07-2009, 10:36 AM
  5. 2007 Sea-Doo GTI SE 155
    By Flynfox in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 05-10-2007, 09:08 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •