Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    2005 GP 1300R Fuel Pump issue?

    I have a 2005 GP1300R. Ran yesterday fine. Went to start it earlier today and it wouldn't start. I smelt gas so I removed the plugs and tried to start it and gas came out of all 3 plug holes in the cylinder. I don't know what is wrong with the ski exactly. The compressions are all perfect and it ran yesterday fine. Right now I am guessing it is the fuel pump or a value or relay switch within the pump. If anyone is familiar or had a similar problem please let me know. I need to get back out there.


  2. #2
    007GPR08's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Atlanta
    Posts
    154
    +1
    6
    If you have fuel going to each cylinder why do u think u hv a fuel delivery issue? if yr smelling fuel & seeing fuel its not a pump issue. Sounds more like a spark issue. Check for spark.

  3. #3
    There us gas there that is not a problem. But there is way to much coming out of the holes. Almost like a fountain not a spray of gas. Seems like way to much gas is being released or injected. Just seems like way to much. Or else I would be filling up the tank constantly

  4. #4
    powerstroke specialist mikegp's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    2,529
    +1
    190
    did you install the plugs back and try to see if the engine start?

  5. #5
    I have spark on all 3 cylinders and changed the plugs. Still not starting up. I am going to charge the battery as it seemed a little weak but I doubt thats the problem. Any other ideas? Will probably bring it to a mechanic this week if i can't figure it out

  6. #6
    powerstroke specialist mikegp's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    2,529
    +1
    190
    i can only think on injectors stuck open. that will be the only way the engine will get full of fuel like that . but again all three going bad at the same time? i found that hard to believe.are you sure its gas and not oil?

  7. #7
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,801
    +1
    450
    I have seen the ECUs go bad and not pulse the ground to injectors causing it to spray too much fuel

    TPS could be faulty too thinking its at wide open (4v)

  8. +1 by:


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. gp1200 fuel pump issues and solutions... long.
    By the_natrix in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 38
    Last Post: 11-11-2017, 11:37 PM
  2. Fuel pump issue need input
    By ujustlost in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 106
    Last Post: 07-20-2015, 12:38 PM
  3. gp1200 fuel pump issues and solutions... long.
    By the_natrix in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 27
    Last Post: 06-20-2009, 12:58 AM
  4. 06 GP 1300r Fuel rail removal from F/A
    By jim mcgreehan in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 05-05-2009, 12:52 PM
  5. kawasaki 900 zxi fuel pump issue?
    By philsmtech in forum Kawasaki How To & FAQs
    Replies: 1
    Last Post: 07-13-2008, 08:05 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •