Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    UAE
    Posts
    180
    +1
    5

    Another problem with my 300x

    Hi guys

    here i am again with another problem, its nothing but I think there is something going wrong, I just got my ski from a full service, again I noticed the oil that comes from the breather it's not that much but I can't stop thinking about it, is it ok ?? Or did someone have the same problem,,

    thanks all


  2. #2
    Formerly Ultra250 TN Aquaholic6801's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Old Hickory,Tn
    Posts
    5,446
    +1
    650
    Probably over filled.....

  3. #3

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    UAE
    Posts
    180
    +1
    5
    Quote Originally Posted by Aquaholic6801 View Post
    Probably over filled.....
    I don't think but, this was happning in the last 5 hours.

  4. #4
    Banned User
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Discovery Bay, CA
    Posts
    3,048
    +1
    336
    It will happen any time theres too much oil. Do you have the newer style catch can?

  5. #5
    Quote Originally Posted by Mike H View Post
    It will happen any time theres too much oil.
    AND
    if there is too much blowby past the rings over-pressurizing the crankcase.

  6. #6

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    UAE
    Posts
    180
    +1
    5
    Quote Originally Posted by meangreenman View Post
    Quote Originally Posted by Mike H View Post
    It will happen any time theres too much oil.
    AND
    if there is too much blowby past the rings over-pressurizing the crankcase.
    So do you mean I have a problem with my piston pressure ?! Coz I checked my piston pressure last week it was 145.

  7. #7

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    UAE
    Posts
    180
    +1
    5
    Quote Originally Posted by Mike H View Post
    It will happen any time theres too much oil. Do you have the newer style catch can?
    no I don't have it from where I can get it ?

  8. #8
    Banned User
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Discovery Bay, CA
    Posts
    3,048
    +1
    336
    from the online store of course. what shape is your catch can? completely round or more of a triangle shape?

  9. #9
    If OP's got a 300X, it would have the older style "round" (smaller) can.
    Only a few handlful of '13 300LX got the new style "triangle" (bigger) can.
    By the way bigger catch can is just a band-aid. You need to find the cause of the problem and fix. This didn't happen before, did it?
    The compression apears a bit low at 145 psi. I think mine was at 150-155 psi range last time I measured.
    Do you have the psi # for each hole?

  10. #10
    "just sayin".. jetdave56's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    JERSEY SHORE
    Posts
    4,494
    +1
    617
    Luv to know what the OPs oil stick reads leveled and cold..

    I had much more blow by with a cold high level than a cold low level which be in the hatched marks to right of the little hole...
    I would squeeze out 5.1 -5.2 Qts of oil tilting ski and crankcase forward but only put in 5 Qts regardless but do check stick than I'm in a safe reading..

    Last 3 IC , Catch can and intake tube cleaning produced barely a teaspoon of oil ,this forced induction engines are gonna have some Blow by like Mean says crankcase pressure..

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Another problem with my 99 Genesis
    By markdgenesis in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 14
    Last Post: 08-30-2011, 06:11 PM
  2. Still have a problem with my RXP.....
    By LiquidDI in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 07-04-2006, 01:18 AM
  3. OMG Problem with my rxp and myself!!!!
    By ADAMBOMB in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 04-20-2006, 09:55 AM
  4. Help, having problems with my 2005 RXT, low hours
    By 05rxt in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 04-10-2006, 11:24 PM
  5. Found my Problem with My RXP after Service.
    By Water4fire in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 06-20-2005, 03:12 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •