Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Tedcfitz's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Dunn NC
    Posts
    176

    What is causing the engine to miss?

    Please take a look at the 12 sec YOUTUBE video link of this problem. The engine will momentarily shut down for no apparent reason. It does not happen every time I make a run, but it does happen often enough to be a problem.

    This is a conversion and the engine is a 2009 rxt 4-tec with 60 lb injectors, X charger, external intercooler, reflashed RIVA ECU, CDM fuel tuner.

    AFR's are good and I just re-installed the fuel map. I also installed a new AGM battery and filled with fresh gas.

    Has anyone experienced this?



  2. #2
    You know anyone with a CanDoo? Sounds like some sensor failing, as it's not happening all the time. You really need to see the fault log.

    Any issue in CMD tables would be repeatable on demand.

    You running fuel regulator?

    Are you logging?

  3. #3
    Tedcfitz's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Dunn NC
    Posts
    176
    I'll try to find someone with a CanDoo. I'm not running a fuel regulator and I am not logging. However, I am not seeing any codes come up.

  4. #4
    That's sensible. CanDoo holds all the fault events so spotting an intermittent faults is quick.

    You really should be logging. I guess you can only say your AFR's are good cause you watch a dial? It's so easy to miss the whole picture. The dial is a good heads-up when riding, but if you have CMD already just get the LCD200 it's very cheap insurance! You could even get a performance boost for free!

  5. #5
    Tedcfitz's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Dunn NC
    Posts
    176
    Thanks for the suggestion. I will check into it.

  6. #6
    Tedcfitz's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Dunn NC
    Posts
    176
    I replaced the plugs. Here are the ones that came out. 2 were gapped at .028 and one was at .034 (too much!). I gapped the new ones at .026.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	IMG_20140621_113955r.jpg 
Views:	17 
Size:	130.6 KB 
ID:	333295   Click image for larger version. 

Name:	IMG_20140621_113909.jpg 
Views:	18 
Size:	120.2 KB 
ID:	333296  

  7. #7
    Please report back if your troubles are fixed, it's good for the forum's knowledge bank. I really hope the solution was that simple for you, although I think it'll still be there. Fingers crossed for you.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. What is causing the whitish blue oily foam?
    By walimu in forum Polaris Tech Tips and Info
    Replies: 1
    Last Post: 09-15-2016, 06:04 PM
  2. What is causing engine to skip?
    By Tedcfitz in forum Conversion PWC Performance Skis
    Replies: 5
    Last Post: 06-23-2014, 08:20 PM
  3. Replies: 10
    Last Post: 04-12-2014, 09:04 AM
  4. What is a good material to fill the rideplate holes??
    By boataddict in forum 4-Tec Performance
    Replies: 51
    Last Post: 03-12-2010, 08:46 PM
  5. What would cause the hole shot to decrease?
    By Ed in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 06-30-2005, 05:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •