Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    94 Polaris SL 750 still sputtering

    I have a 94 Polaris SL 750 that is still sputtering after rebuilding the carbs, putting on a triple outlet fuel pump, new fuel lines, new stator, and tried a different cdi box off of a running 95 Polaris SLT 750. Could it have anything to do with taking out the oil injection system, I didn't take off the pump I just plugged off all the ports. Also wondering if it could possibly be the voltage regulator.


  2. #2
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,569
    +1
    1,272
    Welcome

    Oil pump should be completely removed and the hole capped if you are not going to use it. I prefer to keep the oil injection system, but some guys are just adament about pre-mixing oil in the fuel.

    You can completely disconnect the LR module and ride without it. You will not have battery charging but for a short test ride it will be fine. Presuming your battery is actually strong and internally healthy.

    Have you worked through the recommended maintenance items, such as those found via my signature links?

    Common tips include trimming the spark plug wires back about 1/4 inch and screwing the plug caps back on. Make sure you are using the correct spark plugs, resistor type.

    What exactly is it doing? Sputtering when, how? At idle, on the water or on trailer?

  3. #3
    Thanks for the information. I will try disconnecting the module and see if that changes anything, I have not trimmed the plug wires but will do that too. It starts sputtering at about 5000 rpm and I have it on the trailer, will it make a difference if I put it in the water?

  4. #4
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,569
    +1
    1,272
    Quote Originally Posted by hobbyman611 View Post
    Thanks for the information. I will try disconnecting the module and see if that changes anything, I have not trimmed the plug wires but will do that too. It starts sputtering at about 5000 rpm and I have it on the trailer, will it make a difference if I put it in the water?
    Does it have a digital display or tachometer?

  5. #5

  6. #6
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,569
    +1
    1,272
    Quote Originally Posted by hobbyman611 View Post
    Digital
    Any flashing red lamp or warning messages?

  7. #7
    There is a red light that flashes and the display says oil, which im guessing is because I took out the oil injection and the oil sensor with the float on it.

  8. #8
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,569
    +1
    1,272
    Quote Originally Posted by hobbyman611 View Post
    There is a red light that flashes and the display says oil, which im guessing is because I took out the oil injection and the oil sensor with the float on it.
    Open the electrical box and disconnect the wires from the oil level sender. This will stop the oil warning.

    Why did you remove the oil injection system?

  9. #9
    BlueFishCrisis's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Medina, Ohio, United States
    Posts
    4,988
    +1
    140
    Did you do any compression readings on the cylinders?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. WTB 94 polaris sl 750 mfd. i want to buy a mfd and cdi box
    By srt8charger in forum Polaris Classifieds
    Replies: 8
    Last Post: 06-24-2012, 02:11 PM
  2. 94 polaris sl 750
    By BigDaddy3c in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 1
    Last Post: 09-07-2011, 05:34 PM
  3. Carb tuning questions? 94' polaris sl 750
    By skmpmm2002 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 08-27-2011, 08:35 PM
  4. I need a CDI for a 94 polaris SL 750
    By Slipknotanfitch9 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-06-2010, 09:18 PM
  5. 2 94 polaris sl 750's
    By wakeboardfusion in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 04-19-2008, 09:46 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •