Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Biggsw784's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Wichita Falls Texas
    Posts
    181
    +1
    1

    2004 RXP Cavitation Issue

    Y'all probably hear this all the time but I can figure this one out and hope someone's advice will help. I have a 04 RXP and when it was stock I put a solas 14/19 with new wear ring and it was perfect. Well now I put at x-charger with a et137 wheel, air to water intercooler, 42# injectors, Rivas intake and thur hull exhaust. I also put a new 15/20R solas with new wear ring, bellow and carbon seal. Now when I go from idle to WOT, it cavatates pretty bad, it is making 10psi so it's not the charger slipping. What else could it be?? Do I need to send my prop to speed Freeks to get repitched?? I am puzzled....


  2. #2
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,445
    +1
    182
    Sounds like your hitting the limiter out of the hole. What are your max RPMS, and what ECU do u have?

  3. #3
    Biggsw784's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Wichita Falls Texas
    Posts
    181
    +1
    1
    Oh shit. You know that maybe the problem?? It's the stock ecu. Wanting to get it tuned anyways. Who or want do you suggest on that??

  4. #4
    AtoMIC_OraNGE greenbullet's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Barrie / BuckHORN Ontario
    Posts
    2,509
    +1
    234
    that wheel made 13 psi for me at 8100 hows the slip on it? also its almost impossible to hammer on it out of the hole and not have a ski cavitate... as long as your carbonseal/ drive boot are good and your prop and wear ring are good try the r&D pump seal... and if that doesn't fix it chances are your slamming that limiter hard

  5. #5
    WickedXP's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    MASS
    Posts
    366
    +1
    50
    Quote Originally Posted by greenbullet View Post
    that wheel made 13 psi for me at 8100 hows the slip on it? also its almost impossible to hammer on it out of the hole and not have a ski cavitate... as long as your carbonseal/ drive boot are good and your prop and wear ring are good try the r&D pump seal... and if that doesn't fix it chances are your slamming that limiter hard
    +1 Pretty shure every ski cavitates from idle to WOT

  6. #6
    Biggsw784's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Wichita Falls Texas
    Posts
    181
    +1
    1
    Well if I stay in it from idle to WOT it will not hardly move until I let up on the throttle.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cavitation Problem with 2004 RXP
    By hop8589 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 11-12-2015, 10:37 AM
  2. 2004 RXP Issue
    By Pwgsx in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 07-01-2013, 01:13 PM
  3. after solas install 2004 rxp cavitates
    By Robert Ruda in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 07-24-2011, 02:32 PM
  4. 2004 rxp cavitation
    By martin_7238 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 12-17-2010, 05:15 PM
  5. 2004 RXP with slight cavitation.
    By Five 0 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 07-11-2010, 07:45 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •