Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 20
  1. #1

    Angry 2012 rxp x iBR and ECU not found!!!

    My ski ran fine for 2 weeks after I fixed the valves and changed the throttle body.
    Today the iBR wont work my ski is stuck on the F position. So, I turned the ski off and on the iBR is on the N position and when I push the accelerator I get to the half of the power, then it drops down and get back to the half and it keeps going on ( Im still pushing the accelerator ). When I got back home, I connected the ski to the buds I get ECU not found and then I get that this is a new VIN number I need license although I have one. And my ski keeps beeping because the tank in empty although I have a half full tank. When I turn the ski off and on, the fuel level gets back to half but keeps playing up and down 2-3 marks. What do think guys?


  2. #2
    This is how I run a jetski shop in the desert nmpeter's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Elephant Butte New Mexico
    Posts
    6,530
    +1
    1,281
    check the ibr electrical connectors for corrosion problems for a start

    from your symptoms, I'd say you have some problems at the skis mpem also.

    might need a manual if you can't find something obvious...

  3. #3
    Tiny's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    The Atl
    Posts
    3,561
    +1
    578
    Where did you get BUDS from???

  4. #4
    Well, the iBR box is really in a bad shape. It has the color orange . Im affraid that I need to change the ECU

  5. #5
    This is how I run a jetski shop in the desert nmpeter's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Elephant Butte New Mexico
    Posts
    6,530
    +1
    1,281
    Quote Originally Posted by Tom9960 View Post
    Well, the iBR box is really in a bad shape. It has the color orange . Im affraid that I need to change the ECU
    please go into some detail about what happened....did you open up the box?

  6. #6
    This is how I run a jetski shop in the desert nmpeter's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Elephant Butte New Mexico
    Posts
    6,530
    +1
    1,281
    Quote Originally Posted by Tiny View Post
    Where did you get BUDS from???

    Don't you know where buds is being sold..Dah?

    I almost plopped down a few grand for it right before sbt came out with the gen 1 version of the code reader.

  7. #7
    Well, the iBR box is really in a bad shape. It has the color orange . Im affraid that I need to change the ECU

  8. #8
    Didnt open it because its very far from me and Im a big guy.

  9. #9
    How can I know whats wrong with my mpem?

  10. #10
    This is how I run a jetski shop in the desert nmpeter's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Elephant Butte New Mexico
    Posts
    6,530
    +1
    1,281
    you are going to have to establish communication with the ecu to find out what is really happening.

    safe to assume you went thru the connectors?...

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2012 RXP-X and iBR issues
    By g550plt in forum 4-Tec Performance
    Replies: 26
    Last Post: 05-31-2016, 11:05 AM
  2. FS - Parts 2012 rxp-x 260 bosch ecu
    By JFizzleJR in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 2
    Last Post: 12-06-2013, 06:32 PM
  3. 2012 RXP-X Idle and steering issues
    By fernleaf in forum 4-Tec Performance
    Replies: 12
    Last Post: 03-11-2013, 02:08 PM
  4. 2012 RXP-X IBR Module Failure
    By Davidrf59 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 10-03-2012, 02:04 PM
  5. 05 RXP OEM Parts and ECU
    By jbombino in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 16
    Last Post: 08-21-2008, 01:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •