Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Fast & Loud meeper's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    West Grove, PA
    Posts
    5,019
    +1
    54

    Leaning out issues

    Riding all day last sunday ski was performing flawlessly, almost back to the ramp and it started sputtering and loss of power, slow down and it idles fine, give it gas and AFR goes super lean yet fuel pressure is same as normal, no check engine light, every time i try to give it gas it would lean out and run like crap, could only do around 4000rpm the way back.... this is something i never encountered before, came home went to flush it and idled fine went to rev it up and it sounded like normal, checked my plugs and they look good...

    anyone have any ideas?


  2. #2
    warsawspeedfreak's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Tinley Park, IL
    Posts
    369
    +1
    19
    Start with normal things...Pull fuel rail and point into 3 cans or jars and crank...Do they all spray? Compression test to make sure all seems right internally...Thats where I would start. Maybe just a stuck injector...but that could have led to bad things....

  3. #3
    Fast & Loud meeper's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    West Grove, PA
    Posts
    5,019
    +1
    54
    i was going to do that next, yeah i would pull the rail and check except mine doesn't capture the injectors, i would have to pull the manifold away from the head, guess its not a big deal to do

  4. #4
    Mod less, ride more! troyheb's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Nederland, Texas
    Posts
    8,725
    +1
    1,267
    Fuel pump?

  5. #5
    Fast & Loud meeper's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    West Grove, PA
    Posts
    5,019
    +1
    54
    i was considering that but fuel pressure was still rising

    checked the plugs and injectors this am and all seems to be well, compression is same as has been

    if the fuel pump wasn't getting enough juice don't you think the 12v low light would come on? i am running a bilge blower but haven't had any issues in years, this is weird to me

  6. #6
    imp0ster's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Palm Harbor, FL
    Posts
    5,038
    +1
    672
    check the battery voltage. My MTX-L was stuck at 14.9 all day today. Plugged the o2 into the datalogger and it was a very different story. Had corrosion on the wires even though the butt connectors are shrinkers and waterproof

  7. #7
    Fast & Loud meeper's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    West Grove, PA
    Posts
    5,019
    +1
    54
    could have been from running the fan all day, i don't normally do that

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Yamaha SUV Leaning out
    By Dapal79 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 16
    Last Post: 04-15-2012, 06:36 PM
  2. DESS key/cutting out issues??
    By Minmin in forum 4-Tec Performance
    Replies: 0
    Last Post: 01-27-2010, 03:10 AM
  3. Will A Primer Kit Lean Out the Motor?
    By Danimal2k5 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 08-17-2009, 10:15 PM
  4. Leaning out at WOT -- Injector size?
    By inteljd in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 14
    Last Post: 06-30-2009, 08:48 AM
  5. Help With GTX 185 "Dying Out" Issue
    By JeffSki in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 06-24-2008, 05:12 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •