Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 24
  1. #1
    Bryan K's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Trinity, FL
    Posts
    284

    Ski quit running and starter will not engage??

    I have an 01 GPR 1200. It has been running perfect but today just quit running at about half throttle. The battery is good and all connections appear to be good but the starter will not engage either. Any ideas if they are related problems or what?


  2. #2

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Charleston, Sc
    Posts
    54
    +1
    1
    Did you check the 2 fuses on the front of the rear electronics box? I had almost the same thing happen when got a bad connection (ie. corroded) in one of the electrical quick connects located in the front left side.

    Let us know what you find out,
    Ken

  3. #3
    Water Bum Rodneyae's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Roanoke, Va
    Posts
    3,083
    Any water in the hull?

  4. #4
    Bryan K's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Trinity, FL
    Posts
    284
    Yeah I checked the fuses and have not found any bad connections. Checked the ground on the starter and battery. There is a little water in the hull, not much at all though.

  5. #5
    Duke's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Florida
    Posts
    10,004
    +1
    406
    Does the dash light up? Any clicking sounds?

  6. #6
    Bryan K's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Trinity, FL
    Posts
    284
    The dash does not light up, nor does it beep and I don't hear anything from the power valves. The only thing that happens is the starter spins but does not engage.

  7. #7

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Charleston, Sc
    Posts
    54
    +1
    1
    The starter spins when you use the start button as usual? Or are you bypassing a wire directly to the starter.

  8. #8
    Bryan K's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Trinity, FL
    Posts
    284
    No the starter spins like normal just when I hit the start button, it just does not engage to turn the motor over. Other than that everything else seems to be dead.

  9. #9

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Central North Carolina
    Posts
    3,847
    +1
    528
    The dash will only light up after the motor starts sending a pulse to the tack. My guess is you said your ski quit running just maby it broke the end off the crankshaft at the flywheel . I hope that's not what happened!
    Last edited by 2fast4u; 04-01-2007 at 08:13 PM.

  10. #10
    Bryan K's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Trinity, FL
    Posts
    284
    Quote Originally Posted by 2fast4u View Post
    The dash will only light up after the motor starts sending a pulse to the tack. My guess is you said your ski quit running just maby it broke the end off the crankshaft at the flywheel . I hope that's not what happened!
    So I would need a new crank and basically have to do a rebuild? What causes that???

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Starter will Not turn over - '93 Polaris SL 650
    By TyCast in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-28-2016, 10:21 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 07-30-2012, 12:47 AM
  3. Starter will not come out - HELP
    By heebeha in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 7
    Last Post: 05-23-2012, 03:40 PM
  4. Just quit running and water removel
    By patot&p in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-16-2009, 11:45 AM
  5. Pro cdi and 780 will not work on 94 650..
    By Rodneyae in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 25
    Last Post: 05-16-2007, 07:48 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •