Results 1 to 10 of 10
  1. #1

    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Louisiana
    Posts
    18

    Rxt 215 will not go over 35 mph

    I was working perfectly then all of a sudden the oil light came on so I docked it for a little while. After about an hour I decided to give it another shot and it it worked no oil light then after about 15 min of riding it would not let me go past 35 mph...some one plz help I'm leaving for vacation on Thursday I'd like to take them with me


  2. #2
    achavanne3's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Louisiana
    Posts
    130
    +1
    7
    Supercharger might have went out on you. Did it still have the factory ceramic washers in sc?

  3. #3
    SuperCharged67's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Halifax, NS, Canada
    Posts
    1,962
    +1
    76
    What RPM's are you getting? Achavanne3 might be right, you might have lost the SC'er...

  4. #4

    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Louisiana
    Posts
    18
    Yes I do still have the factory washers in
    its a 2010 model and I don't remember the exact rpm but it was around 6 or 7 k

  5. #5
    SuperCharged67's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Halifax, NS, Canada
    Posts
    1,962
    +1
    76
    Yeah you would have had metal washers, but maybe you lost a bearing?

  6. #6
    achavanne3's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Louisiana
    Posts
    130
    +1
    7
    Did you run it the second time without checking the dip stick??? Or did you check it and just left that part out on original post.

  7. #7

    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Louisiana
    Posts
    18
    i don't know. how would i check to see if i lost a bearing? and yes i did check oil and everything there seems to be fine

  8. #8

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Cape May
    Posts
    626
    +1
    17
    check your sc hose make sure its still connected, if so pull it off at sc and see if the sc wheel spins easily with your fingers

  9. #9
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,445
    +1
    182
    the intake side of the SC, he means

  10. #10
    Sigmarxt's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Greece
    Posts
    396
    +1
    43
    oil light....? are you sure about your oil level? Since you shut it down, let it for an hour and then for 15 minutes everything was OK, it cannot be a supercharger issue....Re check oil level..this is a classical symptom of low oil level (works fine at the beginning and then oil check appears)
    Last edited by Sigmarxt; 07-06-2014 at 06:56 AM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2010 rxt 215 will not go over 35/40 any idea why
    By Dhenry6149 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 07-06-2014, 01:24 PM
  2. 2010 sea doo rxt 215 will not go overv35
    By Dhenry6149 in forum Sea Doo Spark
    Replies: 3
    Last Post: 07-02-2014, 09:50 PM
  3. 95 slx wont go over 35 mph
    By tonyg12678 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 14
    Last Post: 04-25-2011, 10:27 PM
  4. HELP!! VX110 won't go over 35 mph
    By terkkata in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-19-2010, 01:01 PM
  5. MSX 150 Will Not go over 2900 RPMS
    By rtburns in forum MSX/Matrix
    Replies: 3
    Last Post: 07-01-2009, 10:47 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •