Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 37
  1. #1
    JohnCiccarelli's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Bay Tree Lakes, NC
    Posts
    292

    08 RXTX Only 50 MPH

    I am getting a long beeb and only the word sensor on the display. No codes. Does anyone know what this might mean? It runs fine, but slow.


  2. #2
    JohnCiccarelli's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Bay Tree Lakes, NC
    Posts
    292
    Join DateApr 2008Locationharrells ncAge59Posts291

    Re: 08 RXTX Only 50 MPH

    It looks like there are 2 codes P1692 - VTS control down circuit open circuit or shorted to ground and P1593 - VTS malfunction.

    Does anyone have any experience with this? You can not even see the VTS Motor or Module.


  3. #3
    JohnCiccarelli's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Bay Tree Lakes, NC
    Posts
    292
    I would like to make the ski usable. I really do not need the trim for now. I can use the ski for the season without the trim. It is currently pointing slightly down. Can the external trim rod be screwed in from the outside to raise the trim to the center position or slightly above. If this works I can quickly get the ski working good enough. I can fix it off season.

    Has anyone done this?

    Thanks for any advice, John

  4. #4
    Boost addict hotbird's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Southern WI
    Posts
    5,503
    +1
    681
    You could have a dealer turn the vts off with buds or find someone with candoo pro.

    The sensor error displayed I dont think its due to the vts. You may have another sensor going bad. The person with buds or candoo should be able to pull the code history and tell you what sensor is acting up.

  5. #5
    JohnCiccarelli's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Bay Tree Lakes, NC
    Posts
    292
    Quote Originally Posted by hotbird View Post
    You could have a dealer turn the vts off with buds or find someone with candoo pro.

    The sensor error displayed I dont think its due to the vts. You may have another sensor going bad. The person with buds or candoo should be able to pull the code history and tell you what sensor is acting up.
    I actually have Can Doo Pro. That is how I found out the codes. The ski was running fine and the VTS Display was showing full Up or Full Down. The next time I started it there was no longer any control of the trim.

    Right now the trim is down too far and is greatly affecting the performance. I was just hoping that there was a simple way to move the actuator so the trim was near the middle. I really don't want to tear into it to fix it now.

  6. #6
    Boost addict hotbird's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Southern WI
    Posts
    5,503
    +1
    681
    You could make a custom shortend vts rod to get you through the season.

    You can pull the motor and adjust also I think.

  7. #7
    Nothin' better than Doo'in it! BigDaddyRXP's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Tampa Bay, FL
    Posts
    9,202
    +1
    673
    Yep.... you can pull the motor, set it manually where ever you want it... then bolt the motor back up. Turn off VTS with your Can Doo.... and your good to go!

  8. #8
    Bob 1tommygunner1927's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    6,380
    +1
    983
    Oh crap.....it isn't that difficult to pull the VTS and fix it! Do it!

  9. +1 by:


  10. #9
    Pull cover on VTS. There are 2 wires connectors in plastic couplers. Disconnect and add 12v across the 2 wires. +/- connected to one or the other will move the VTS up or down.

  11. #10
    JohnCiccarelli's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Bay Tree Lakes, NC
    Posts
    292
    Quote Originally Posted by viperbob View Post
    Pull cover on VTS. There are 2 wires connectors in plastic couplers. Disconnect and add 12v across the 2 wires. +/- connected to one or the other will move the VTS up or down.
    The problem is that you cant even see the VTS. The innercooler and hoses are all in the way and would need to be removed. Maybe there isn't a simple fix.

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2012 gtx limited only 50 mph
    By need for speed in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 08-17-2016, 05:42 AM
  2. Top speed of VXR only 50 mph???
    By OneJESUSGod in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 35
    Last Post: 10-25-2014, 04:36 AM
  3. 96 ZXI 1100 only running 50 mph
    By ThatJetSkiFella in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 05-06-2012, 07:57 PM
  4. 08 Ultra 250x bogging...only 50 hrs.
    By 671SC in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 7
    Last Post: 02-16-2012, 10:26 PM
  5. Replies: 18
    Last Post: 04-29-2010, 07:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •