Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    macdoo's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Acworth, Ga
    Posts
    264
    +1
    1

    Alignment of oil pump on Virage 800Di and 1200TXi

    I replace the flywheel on a 02 Virage DI last night but I'm not 100% sure if I got the oil pump cap aligned. How do I make sure the oil pump mates up to the drive shaft oil pump cap? What is the trick and how do I know it is 100% aligned when done?


  2. #2
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,570
    +1
    1,272
    The plastic cap just fits over the flywheel nut on the end of the crankshaft.

    The cap has a slot. The oil pump has a raised drive rib that fits into the slot.

    Just rotate the oil pump drive by hand so it will align with and slot into the drive cap. Then hold it there while you get the first two small oil pump bolts snugged down.

  3. #3
    macdoo's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Acworth, Ga
    Posts
    264
    +1
    1
    Easier said than done when it is still in the ski. I need more arms! I tried to eyebal it and think I got it right. It seems I was able to move the pump up and down and feel it was in the grove cap but I'm not 100% sure. Is there any ease way to see if it pumping oil? I seems that if the motor does not crank then not much harm could take place by taking a line off?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. proper indexing of oil pump on 95 SLT750
    By valvesrule in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 13
    Last Post: 10-10-2014, 04:57 PM
  2. Replies: 4
    Last Post: 02-23-2010, 07:25 PM
  3. What Type of Oil Pump Should I Get???
    By TheInfected in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 05-28-2007, 06:43 PM
  4. Early signs of Oil pump failure
    By bic1 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 09-05-2006, 06:36 AM
  5. Missing Oil Pump on 06 models
    By bic1 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 03-05-2006, 03:15 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •