Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    north east uk (hartlepool)
    Posts
    238
    +1
    9

    Startor seems to be sticking

    Hi
    when starting my fxho 160 sometimes I'm only getting a click when starting the ski sometimes I have to press the start button a few times to get it to turn over . Do I need a new starter also is there any instructions to help me fit a new one


  2. #2

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Central North Carolina
    Posts
    3,847
    +1
    527
    more than likely your starter solonoid ( relay switch) switch is going bad not the starter. Tommy Jordan

  3. #3

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    panama city beach 'fl
    Posts
    1,846
    +1
    9
    sound more like bad starter relay,check battery connections(clean) ,load test battery after charging (most auto store will do for free) but still need to check relay with volt meter to see if getting 12 volt going to starter

  4. #4

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    north east uk (hartlepool)
    Posts
    238
    +1
    9
    Ok cheers il order relay see if it sorts my problem cheers for help

  5. #5

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    north east uk (hartlepool)
    Posts
    238
    +1
    9
    New starter on order waiting for it to come how do I take old one off do I need to open the big black box I assume its got ecu/ECM in there . Or will it slide out the front wher the two cables go to at the front cheers in advance

  6. #6

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    north east uk (hartlepool)
    Posts
    238
    +1
    9
    Right managed to get relay out . The relay I've got on order is from USA I live uk . I've found a one on eBay uk that says its for vxr can anyone tell me if its the same part ? I'd like to buy it if it saves me been out the water waiting for this other one to arrive . eBay link below

    http://m.ebay.co.uk/itm/Yamaha-Waver...-/290941481818

  7. #7

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Central North Carolina
    Posts
    3,847
    +1
    527
    I look at the yamaha parts pitcures it appears to be the same part number to me. One test you can do to be sure it is the relay that is bad is take a screwdriver and lay it across the two large post where large cables hook to the relay if the starter turns the motor over you will know the relay is the problem if the motor does not turn over you have some other type of problem, this is how you bypass the relay for testing the relay, Tommy Jordan

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 07-10-2012, 08:46 AM
  2. SLT 780 seems to be running very rich.
    By civicpilot in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 07-11-2011, 02:21 PM
  3. Replies: 10
    Last Post: 08-11-2010, 06:35 PM
  4. 96 GSX idle seems to be on vacation
    By Petron in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 3
    Last Post: 07-13-2009, 05:28 AM
  5. Ski seems to be slipping????
    By lodough780 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 24
    Last Post: 08-18-2007, 12:38 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •