Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. #1
    dcspankie33's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Pittsburgh,Pa
    Posts
    49

    2004 MSX 140 Will Not Start

    2004 MSX 140 Will Not Start
    I could use some help on figuring out what is wrong with the ski. First off this happened while we were on the water riding, it just stopped running. I did get it to start but I had to feather the throttle to keep it running to get back to the dock. Now can`t get it to start but will turn over. I checked compression and all 3 cylinders are about 119psi. When you are turning the ski over it display comes up and shows the RPM bouncing between 6-1200. I have checked the voltage on the injectors and they were around 22volts. I even put new plugs in and have plenty of spark. So that being said since I have spark and compression, the only thing left to make it run is gas. I can not get any gas pressure while cranking, even with pinching off the return line. So my question is, Is it the fuel pump or is there something not letting the fuel pump to turn on?


  2. #2
    Banned User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milwaukee WI
    Posts
    16,708
    +1
    1,324
    Its either the fuel pump or the EMM is not turning on the fuel pump

  3. #3
    kaotic1's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Tulsa,OK
    Posts
    41
    +1
    1
    Quote Originally Posted by BryanP View Post
    Its either the fuel pump or the EMM is not turning on the fuel pump
    I agree with BryanP check to see if the fuel pump has voltage to isolate the problem.

  4. #4
    dcspankie33's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Pittsburgh,Pa
    Posts
    49
    I will check the to see if the pump has voltage. What should if be? And after reading some more posts today, I am also going to do the test by jumping the ground wire on the pump to see if the pump is running or not.

  5. #5
    dcspankie33's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Pittsburgh,Pa
    Posts
    49
    Ok I did the ground wire test and pump will run. I also checked the voltage on the red & white wire and there was the 12.05 volts. When I turned it over it went down to about 6-8, then battery went dead. Charging battery now. Any ideas or help would be greatly appreciated.

  6. #6
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,596
    +1
    1,276
    Quote Originally Posted by dcspankie33 View Post
    Ok I did the ground wire test and pump will run. I also checked the voltage on the red & white wire and there was the 12.05 volts. When I turned it over it went down to about 6-8, then battery went dead. Charging battery now. Any ideas or help would be greatly appreciated.
    Report the voltages when the battery is strong.

  7. #7
    dcspankie33's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Pittsburgh,Pa
    Posts
    49
    The voltage was 12.8 and while cranking it was 11.6. The fuel pump is running but no pressure. Let me know what you think.

  8. #8

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Homer Glen Il.
    Posts
    8,704
    +1
    109
    fuel regulator fell off in the tank

  9. #9
    dcspankie33's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Pittsburgh,Pa
    Posts
    49
    Pinched off return line and still doesn't have pressure.

  10. #10

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Homer Glen Il.
    Posts
    8,704
    +1
    109
    then the pump is bad

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2004 MSX 150 will not stop running
    By tsummerl in forum MSX/Matrix
    Replies: 11
    Last Post: 11-18-2012, 09:57 PM
  2. MSX 110 will not start - HELP
    By rxpdz in forum MSX/Matrix
    Replies: 3
    Last Post: 12-10-2011, 05:04 PM
  3. msx 140 will not idle
    By inmcoean2 in forum MSX/Matrix
    Replies: 2
    Last Post: 07-10-2010, 03:31 PM
  4. MSX 150 Will not start on angle
    By rcsscraig in forum MSX/Matrix
    Replies: 11
    Last Post: 07-28-2009, 11:23 AM
  5. 2004 MSX 150 will not stop running
    By tsummerl in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 11-13-2008, 05:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •