Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Water Leak in 2002 Polaris Virage 700

    Hi..I am new to forum and in search of advice. I have a 2002 Polaris Virage 700 with only 30 hours. I have water leaking in the rear shaft seal. The cover seams to have come off a bit and the O ring is "loose." Can I just tighten the hose and clamp? Or is this a result of perhaps a better problem? Thanks


  2. #2
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,589
    +1
    1,272
    Welcome

    There are no o-rings in the through-hull bearing assembly. There is a shaft seal at each end of that section, with greased bushings inside.

    See my signature links for more jet pump info, including how to rebuild the through-hull bearing assembly.

  3. #3
    Excellent. Thanks for the reply. I will check it out. Didn't mention that I sucked up a tow rope prior to leak showing up. Was able to cut the rope out without removing anything. Could that have caused the leak? Thanks

  4. #4
    livin my dream, more please.! ukdude's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    London
    Posts
    136
    Quote Originally Posted by tallyski View Post
    Excellent. Thanks for the reply. I will check it out. Didn't mention that I sucked up a tow rope prior to leak showing up. Was able to cut the rope out without removing anything. Could that have caused the leak? Thanks
    if you sucked up enough rope to stall the engine then yes.. same thing happened to me. now check for vibration from your prop shaft in case you bent it and while the pump is off check pump bearings etc...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2002 Polaris virage 700 hesitation (please help)
    By sirdave4 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 07-13-2014, 07:13 PM
  2. 2002 Polaris Virage 700 bogging down
    By Dinker in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 06-18-2012, 12:48 PM
  3. 2002 polaris virage 700 lost spark.
    By DRIFTROCKER in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-11-2012, 10:33 AM
  4. 2002 Polaris Virage 700 No Spark No Start
    By sltfan777 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 2
    Last Post: 08-30-2011, 08:14 PM
  5. 2002 polaris virage 700--looking for reeds
    By sirdave4 in forum Polaris Classifieds
    Replies: 2
    Last Post: 07-05-2009, 01:58 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •