Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 27
  1. #1
    a13art's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    IL
    Posts
    105
    +1
    3

    Running rich... Even when adjusting my regulator "fuel problems"

    http://www.greenhulk.net/forums/showthread.php?t=201614

    That's my build with minds listed for reference. So I have taken my ski out the past three weekend. 1st time in Mi ski was running great. 2nd weekend I noticed my Afr were reading 11-11.2. So as I was trying to make my adjustments I found my self two full turns out and still seeing the sane numbers on my Afr gauge. Later that day my Afr gauge read e8 which mean over heated sensor bla bla recommended replace with new one so I did. Now today I got out on the lake and noticed that my afrs were still reading the same. Now when I was in Mi the weather and water temp were colder which would cause the ski to run leaner bringing me to better afrs. So idk how long this might of been an issue. However my main question is what could cause my ski to run rich at wot and not alow my regulator to make clean afrs?


  2. #2
    AtoMIC_OraNGE greenbullet's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Barrie / BuckHORN Ontario
    Posts
    2,509
    +1
    234
    Humidity it's been warm

  3. #3
    a13art's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    IL
    Posts
    105
    +1
    3
    But shouldn't I still see a change in afrs when adjusting my regulator even in. The humidity?

  4. #4
    speedjunky787's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Florida
    Posts
    81
    +1
    5
    At what rpm your seeng this 11.1 AFR? What injectors and boost?

  5. #5
    imp0ster's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Palm Harbor, FL
    Posts
    5,038
    +1
    672
    check your fuel pressure then Try a different set of injectors. Same problem, you'll need to tune the fuel out.

  6. #6
    a13art's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    IL
    Posts
    105
    +1
    3
    Basically I see low 11s at wide open throttle, however at 7100 Rpms I was able to see 12.0 so some how I am getting richer.

    I am am runnning a rude1 (rated same as x charger)with 42s, so I don't think dif size injectors would be the issue I could be wrong tho. Esp since my buddy with an x charger ran fine.

  7. #7
    imp0ster's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Palm Harbor, FL
    Posts
    5,038
    +1
    672
    Are you running a stock ECU? With 42s and a rude one you should almost be spot on in the upper end while rich down below. You'll have cylinder wash and 1/2 you oil will be fuel. A ring catches the wall you're effed.

  8. #8
    a13art's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    IL
    Posts
    105
    +1
    3
    Yes I am running a stock ecu.

  9. #9
    Moderator Snoman's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    South Chicagoland
    Posts
    14,688
    +1
    846
    Well take the regulator apart and see if there is any debris or damage to the diaphram or IF the coil could be binding....Also need to check to make sure your gauge isnt messing up..We can hook my LM-2 up to it and see if it reads the same as the gauge...

  10. +1 by:


  11. #10
    AtoMIC_OraNGE greenbullet's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Barrie / BuckHORN Ontario
    Posts
    2,509
    +1
    234
    You running rrfpr or static ( no ref line attached) ? Run static. Set fuel to say 60 and adjust then according Your low 11 wot will creep up to proper level of 11.9. Ish that where you will have to watch afr and add or take a pound

    and add a bigger wheel haha
    Last edited by greenbullet; 07-25-2014 at 06:54 PM.

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 14
    Last Post: 07-28-2016, 11:18 AM
  2. Man, I am fat....and my ski is running rich too
    By cmgww in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 14
    Last Post: 06-08-2015, 01:09 PM
  3. My FZR decided to start running rich..
    By Jmfmk3 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 30
    Last Post: 12-15-2013, 09:27 AM
  4. Ultra150 running rich on #2 cyl.SERIOUSLY DOING MY HEAD IN!
    By ozwiz in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 08-21-2012, 05:38 AM
  5. Replies: 2
    Last Post: 07-01-2012, 05:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •