Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    livinloud's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Mississauga, Ontario
    Posts
    11

    Question 2013 rxpx won't crank

    I am having some issues with my 2013 rxpx for some reason it just won't turn over the relay clicks the starter works because I checked it by jumping it. But it just won't start by pushing the start button. It's not throwing any codes. I had it at the dealer for the air temp sensor recall and when I brought it back from the dealer it just took a while to start but it would start eventually I pretty much started it 3 times since it came back from the dealer and each time it would take longer and longer until the starter would kick. Now I have nothing starter won't even budge. I don't want to take it to the dealer because it takes them forever to do anything. What could this be


  2. #2
    Maybe its the cam sensor went bad or needed to replace.

  3. #3
    dpracing's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Palm Beach, Florida
    Posts
    1,244
    +1
    246
    Quote Originally Posted by Jackmcd View Post
    Maybe its the cam sensor went bad or needed to replace.

  4. #4
    Tiny's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    The Atl
    Posts
    3,561
    +1
    578
    If your relay is clicking, then it is bad. If you can jump the solenoid and turn the engine over and start it, then replace the solenoid....

  5. #5
    JT jpt7779's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Pittsburg, Texas Lake Bob Sandlin
    Posts
    3,851
    +1
    742
    IMO you need a brand new battery……DEKA ETX30LA.

  6. #6
    livinloud's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Mississauga, Ontario
    Posts
    11
    Is it possible that the solenoid went this ski has only 32hours on it

  7. #7
    Make sure your battery is charged and that the cables are on there tight....if after that it still won't go then it's probably your solenoid

  8. #8

    Join Date
    May 2012
    Location
    Upstate NY
    Posts
    111
    +1
    2
    Quote Originally Posted by SaltLifebruhhh View Post
    Make sure your battery is charged and that the cables are on there tight....if after that it still won't go then it's probably your solenoid
    x2. Make sure the battery terminals are clean and that the cables are connected tightly. Make sure battery is well charged. Common causes of the clicking you are experiencing.

  9. #9

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Toronto
    Posts
    84
    +1
    2
    i have a new solenoid and I am local in Toronto if you need it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2013 Yamaha sho fzr won't crank??
    By sevon in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 14
    Last Post: 05-22-2014, 12:30 PM
  2. 97 GTX Won't Crank
    By kocomo in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 17
    Last Post: 08-13-2008, 07:09 PM
  3. 2006 RXT - Oil Change - Engine won't crank
    By RXTsea in forum 4-Tec Performance
    Replies: 17
    Last Post: 12-28-2007, 04:18 AM
  4. 2004 GTX Seadoo - Engine won't crank
    By Scooby101 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 08-16-2007, 11:01 AM
  5. '96 Polaris SL700, won't crank
    By markamus in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 07-01-2007, 12:52 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •