Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Kmurdah's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Berlin, CT
    Posts
    16

    p0116 check engine light

    I have a 2007 rxt. I am getting a p0116- engine temp sensor faulty. I can cruise around at 5,000 rpm just about all day long but at 5,500 after a few seconds the check engine flashes and the code p0116. Ski does not go into limp mode just flashes code and check engine light. If I pull the key out and restart the light and code are gone until I go over 5500 rpm for a few seconds. I have changed sensor 4 times and still the same results and I have even put one of the sensors into the waterbox and I get no exhaust codes. Thermostat does not seem to be stuck, all coolant hoses get warm. Anyone have any ideas or ever had the same issue?


  2. #2
    Eastside Powersports Slow 91's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    River Crew CT
    Posts
    4,248
    +1
    544
    hows your carbon seal?

  3. #3
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,445
    +1
    182
    Could have a bad wire in the engine harness
    Have u had the thermostat hoses off lately?

  4. #4
    I had the same code on my 07' RXP last summers. I changed the coolant engine sensor, which I believe was a $20 part and took me my 5 minutes to do, and all was good ! Easy fix ! I buddy of mine, had the same issues and it replaced the sensor several times and turned out to be a coolant blockage

  5. #5
    Kmurdah's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Berlin, CT
    Posts
    16
    Thermostat hoses have not been off lately. Ill have to check for a coolant blockage. Maybe the thermostat isn't opening fully? ill have to see what my engine temps r at cruising speeds. thanks for the help!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Check engine light P0116?
    By EGGonz in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 07-20-2009, 08:52 AM
  2. Check engine light
    By mooneyb91084 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 05-20-2007, 12:26 PM
  3. Check engine light! Not pulling a code... HELP!!
    By Venator in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 12-10-2006, 07:58 PM
  4. check engine light came on when i went down to sea level
    By macattack in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 08-01-2005, 02:00 PM
  5. Check Engine Light
    By meeper in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 07-27-2005, 04:24 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •