Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Yamaha SUV 1200 bogging under load please help

    I have a 2000 yamaha 1200 SUV it runs fine out of the water but Boggs under load when in the water anybody with any ideas or knowledge please help thanks it smokes a lot aswell


  2. #2

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Wildwood
    Posts
    24
    +1
    3

    Check Carbs

    Quote Originally Posted by skidaddy o View Post
    I have a 2000 yamaha 1200 SUV it runs fine out of the water but Boggs under load when in the water anybody with any ideas or knowledge please help thanks it smokes a lot aswell
    I had a buddy who had the same issue check the carberators they need a cleaning or possibly a rebuild.

  3. #3
    Guidoo's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Living outside of Charleston SC.
    Posts
    2,206
    +1
    458
    If I were you I wouldn't run it until you resolve the issue. You don't want it to lean seize.

  4. #4
    Quote Originally Posted by skidaddy o View Post
    I have a 2000 yamaha 1200 SUV it runs fine out of the water but Boggs under load when in the water anybody with any ideas or knowledge please help thanks it smokes a lot aswell
    Have you done compression test on all cylinders? Also...check fuel lines to make sure no kinks are in them. Remove fuel filter and make sure it is flowing freely. If everything above is good....may have to break down and get carbs cleaned/rebuild.

    As far as smoking alot?? White smoke? Have yoou swapped over to premix? Oil mixture correct?

  5. #5
    Yea it is white smoke thanks for the help to greatly apprrciated

  6. #6
    Thank j for the info

  7. #7
    Thanks for the help

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Yamaha SUV 1200 Bogging
    By SouthJerseyJim in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 05-25-2016, 01:54 PM
  2. Replies: 17
    Last Post: 04-02-2014, 05:02 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 01-02-2014, 02:19 PM
  4. Need help with my wave blaster 2 dies under load please help me
    By Waveblaster2012 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 07-04-2012, 10:11 AM
  5. 97 XP won't run under load please help
    By jared427 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 9
    Last Post: 05-16-2009, 06:02 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •