Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    yamacruiser's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Miami, Fl
    Posts
    181
    +1
    13

    Starting issue with 06 yamaha fx

    Hello everyone i just have a quick question see if anyone points me in the right direction. I took out my ski this weekend. I checked at my house to see if it starts and cranked right away. Took it to the ramp and once i go to start it to take off to the sand bar its just cranked over but no start. Kepted on turning it over and squeezing the throttle for about 2 minutes and it finally cranked over. After that we headed to the sand bar about a 10 mile run with no issues at all. Was at the sand bar for about 4 hrs and when i get on the ski to leave the same thing occured. After a couple of minutes it cranked on and rode perfectly fine. Once we arrived at the ramp put it on the trailer cranked on at the first hit. And the following day at my house cranked it up at the first hit with no problems.

    I have not chenged the sparks plus in almost two years but she's been running smooth and never given me any issues at all. Does any one have any ideas on what could be the causing this random start issue?


  2. #2
    volltrex's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Jersey CI
    Posts
    616
    +1
    36
    Change the plugs......two years is a long time running these small diameter plugs......other then that could be bad fuel.
    Squeezing the throttle whilst trying to start does not help......depending on how much you are pulling it in, it will stop the motor from starting.

  3. #3
    yamacruiser's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Miami, Fl
    Posts
    181
    +1
    13
    OK, ill change the plugs. Also do you by any chance know the plug number for these skis?

  4. #4
    volltrex's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Jersey CI
    Posts
    616
    +1
    36
    NGK, CR9EB

  5. #5
    yamacruiser's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Miami, Fl
    Posts
    181
    +1
    13
    ok thanks

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cold Start Trouble with 2004 YAMAHA FX HO waverunner..............
    By ky3232 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 07-21-2015, 12:27 PM
  2. 06 yamaha fx won't start or crank
    By brianrph99 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 11
    Last Post: 05-16-2014, 06:59 AM
  3. Starting issue with a 717 engine??
    By normann in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 0
    Last Post: 08-02-2010, 08:52 AM
  4. Issue with 06 RXP
    By Taylor215 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 10-14-2007, 08:05 AM
  5. Replies: 16
    Last Post: 05-30-2007, 01:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •