Results 1 to 8 of 8
  1. #1

    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Niceville Florida
    Posts
    42
    +1
    4

    2001 polari virage 1200 txi

    hello everyone so i have a 2001 txi with low hours on it bought from a neughbor not running cause of a bad emm. I sent it out to be repaired by emmrepair.com com. I now got it to run great on the trailer but when i put it in the water under a load it just bogs down. I changed tps. Check all the grounds. Checked fuel pressure and injector voltage. I checked ohms for stator, exhaust temp and air temp sensors and everything has checked out well. I am about ready to sell this damn thing. Its a damn shame cause its mint in every way. I am frustrated beyond belief.


  2. #2
    jajardas's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Racine, WI
    Posts
    534
    +1
    19
    Where are you located?

  3. #3

    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Niceville Florida
    Posts
    42
    +1
    4
    niceville florida

  4. #4
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,570
    +1
    1,272
    Correct spark plugs installed?

    Unplug and ground the center and PTO spark plug wires. Will the engine start and run (roughly, perhaps with some throttle squeeze) on just the front cylinder?

    If yes, stop engine, unplug and ground front cylinder wire then reconnect only the center spark plug. Try engine again.

    Then move to rear cylinder only. Does it run on only rear cylinder?

    Does the engine attempt to start and run equally (badly) on each individual cylinder?

  5. #5

    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Niceville Florida
    Posts
    42
    +1
    4
    Ok So Give everyone a heads up what I found was fuel pressure would drop after a couple min. I pulled out the pump and the whole assembly is rusted. No good. Rust sediment in the tank and the whole nine yards. I would like to buy a whole fuel pump assembly from someone if I could. Is the msx 140 pump and assembly the same? And what do you think I should pay for it? The reason why I asked is I have sunk so much money and time in this machine and I just need a break. I'm not lookin by any means for a free hand out. But I don't wanna get raped either. Any help to point me in the right direction would be great!

  6. #6
    Tjdriver's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Eglin AFB
    Posts
    485
    +1
    4
    Glad you found the problem. Sucks that it's all rusted out.

  7. #7

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    windsor ont
    Posts
    640
    +1
    8
    i have one out of a genesis.pm me if interested

  8. #8

    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Niceville Florida
    Posts
    42
    +1
    4
    I did end up finding one already rr44red but thanx anyway!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 02 Polaris virage 1200 txi unplug injector to get spark
    By Dlkemp83 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 08-20-2013, 08:30 AM
  2. Help.. PLEASE!!! 2001 Polaris Virage 1200 wont start
    By mckchad12 in forum Polaris Tech Tips and Info
    Replies: 1
    Last Post: 08-24-2012, 10:53 PM
  3. 2002 Polaris Virage 1200 TXI Backfires
    By gleathem in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 06-15-2011, 09:40 PM
  4. Need Polaris virage 1200 txi manual
    By kaulazs in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 05-10-2011, 02:01 PM
  5. 2002 polaris virage 1200 txi need more speed
    By john8873 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 2
    Last Post: 05-24-2007, 04:44 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •