Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    951 exhaust cooling blockage

    Interesting find on my project 951 x4. Exit hose on bottom of head pipe had the chunk of aluminum clogged in brass fitting. Looks like casting flaws breaking loose inside pipe.. Wondering if anyone else has seen this? Glad I caught before running!
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	uploadfromtaptalk1414644165342.jpg 
Views:	42 
Size:	93.5 KB 
ID:	345339   Click image for larger version. 

Name:	uploadfromtaptalk1414644207570.jpg 
Views:	44 
Size:	109.5 KB 
ID:	345340  


  2. #2
    Sanfish's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    S/E Florida
    Posts
    2,540
    +1
    778
    Quote Originally Posted by Seadoodoc View Post
    Interesting find on my project 951 x4. Exit hose on bottom of head pipe had the chunk of aluminum clogged in brass fitting. Looks like casting flaws breaking loose inside pipe.. Wondering if anyone else has seen this? Glad I caught before running!
    Probably a scale that flaked off from the backside of the OEM weld plugs. Here in salt country, they always failed and we grind out old disk and weld new aluminum disks.

    This pipe look like it was used in salt, yes?

  3. #3
    Arizona boat! your right has slight hint of white corrossion. Mild use if ever. Could have broken loose at powder coaters while sand blasting.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. WTB 951 exhaust manifold
    By Quad411 in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 0
    Last Post: 07-29-2008, 11:02 PM
  2. rx 951 exhaust
    By 247innovations in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 6
    Last Post: 02-05-2008, 05:47 PM
  3. 951 exhaust leak
    By Skripo in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 3
    Last Post: 09-22-2007, 12:10 AM
  4. gsx-951 exhaust help
    By keith neff in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 08-24-2007, 03:33 AM
  5. Help! Virage TX exhaust/cooling problem
    By patrickthomas1969 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-18-2007, 06:27 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •