Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Join Date
    Sep 2013
    Location
    FL
    Posts
    118
    +1
    8

    02 GTX 4Tec Starting Issue :(

    My ski has been having intermittent starting problems all this summer, it would start the first time i put the key in and run fine for as long as i kept it running. When i shut it off and tried to restart it, the ski would sometimes beep and the guages would cycle and go blank and i'd have to remove key and re attach and then usually it would start no problem. Well i went to winterize last week and put the key in, the guages cycled, went blank and came back on with a long beep...pressed "start" and the ski turned over once, and seemed to "die" while i was holding the button... then a long beep and gauges turned off and then back on. Battery is only 2 years old and it is an AGM battery. Charging it did not affect the starting situation, but i did get the ski started eventually after repeated attempts. Is my DESS post failing, or could it be something else?? Same thing happens with "learner" and regular key.


  2. #2
    This is how I run a jetski shop in the desert nmpeter's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Elephant Butte New Mexico
    Posts
    6,519
    +1
    1,268
    sounds like a bad post to me....

    of course you'll want a voltmeter on the battery to see what's happening.

  3. #3

    Join Date
    Sep 2013
    Location
    FL
    Posts
    118
    +1
    8
    Thanks for the reply...i just put the ski in storage for the winter...i'll prob order a post this winter and replace it in the spring...hopefully that will correct the issue!

  4. #4

    Join Date
    Sep 2013
    Location
    FL
    Posts
    118
    +1
    8
    Is there anything else it could be other than the DESS post? Or anything i can check?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 02 GTX 4Tec steering issues
    By JakeD4Tec in forum 4-Tec Performance
    Replies: 0
    Last Post: 11-30-2014, 06:35 PM
  2. Occassional starting issue 02 GTX 4Tec 155
    By TacomaGuy24 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 07-14-2014, 01:05 PM
  3. WTB: LCD GUAGE 02 GTX 4Tec
    By jetworx hawaii in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 8
    Last Post: 06-01-2012, 05:33 AM
  4. 03/04 GTX-SC Starting Issues
    By Dallus in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-05-2009, 11:54 PM
  5. 02 GTX 4TEC Help
    By shhr in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 07-04-2005, 08:04 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •