Results 1 to 5 of 5

Thread: Shaft problem

  1. #1
    flipsfzr's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    melbourne australia
    Posts
    110
    +1
    5

    Shaft problem

    Hi guys, Somehow the rear bearing on the impeller duct shattered and the washer behind the nut has split.
    I have replaced the bearing but my problem is that when I went to take out the duct it wouldn't come out.
    So I had to take the nut off and pull out the duct off the shaft. My problem is that the shaft and prop won't
    come out it seems that it's jammed. What is another way I can out the shaft as I know it should come out
    with the duct.
    Cheers Flip


  2. #2
    fx160's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    gold coast australia
    Posts
    2,409
    +1
    193
    I think you are better off leaving the pump on the shaft to get the shaft out
    but have never had the shaft jamb that bad , so have no idea what your next step should be.
    but you might be able to set up a slide hammer on the shaft

  3. #3
    shrabber's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    5,305
    +1
    376
    .. wrong Reply
    Last edited by shrabber; 01-07-2015 at 04:25 PM. Reason: Wrong Post

  4. #4
    THE PLATE MAN JIM'S PERFORMANCE's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    6,194
    +1
    536
    I use a big slide hammer puller with a j hook adapter. Put pump duct back tighten the drive shaft nut back, make a bracket that goes across duct bolt holes and put bolts and nuts to hold the bracket drill a hole in center of bracket and hook j hook adapter in the center with a slide hammer should come out.

  5. #5
    flipsfzr's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    melbourne australia
    Posts
    110
    +1
    5
    Thanks I'll give that a try. Don't know why it got jammed never had that problem

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2002 GTX 4TEC drive shaft problems
    By taylor757 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 07-16-2012, 06:43 PM
  2. Drive shaft problem.
    By Evgueni in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 5
    Last Post: 09-12-2009, 09:20 AM
  3. 2000 SLX drive shaft problem
    By tburn in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 06-03-2009, 02:15 PM
  4. Drive shaft problem---all the way from Iraq
    By jasn111 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 03-20-2009, 07:23 AM
  5. Xlt1200 Prop/Shaft Problems
    By dom081 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 01-27-2008, 05:47 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •