Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Holland PA
    Posts
    239
    +1
    2

    No spark GP1300R Please help.

    I have a 2003 gp1300r with no spark. Completely disconnected the throttle to make sure it's not tripping the TPS. Any other suggestions or pictures would be a great help and extremely appreciated. Motor was just rebuilt.
    Thank you
    Andrew


  2. #2
    john zigler's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    WI
    Posts
    2,545
    +1
    33
    Unplug the start / stop switch harness. (red / brown = start, black / white = stop) Jump the red / brown with a paper clip and retest.

  3. #3
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,801
    +1
    450
    ck water temp sensor bottom of stinger pipe

  4. +1 by:


  5. #4

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Holland PA
    Posts
    239
    +1
    2
    how do you check the water temp sensor?

  6. #5
    @WFO , you mean if the sensor is unplugged it will not spark?

    @amf133 - see pic (from GP1200R , but principle the same)

    Click image for larger version. 

Name:	IMAG0289[1].jpg 
Views:	145 
Size:	41.7 KB 
ID:	352224

  7. #6
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,801
    +1
    450
    If unplugged or open circuit it wont spark

    check your manual for specs

    I usually by-pass with a 10K ohm resister for testing

  8. #7

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Holland PA
    Posts
    239
    +1
    2
    its plugged in, not sure if its good though. on vacation until the 7th when i get back i will double check. gave it back to the shop that built the motor last week before heading out of town and will double check with them Saturday or Monday when im back to see if they got it running and what the problem is and if not will ask them to check the sensor.
    thanks again.

  9. #8
    Ski Hacks MG's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Georgia
    Posts
    5,253
    +1
    990
    Check contacts in the kill switch.

  10. #9
    powerstroke specialist mikegp's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    2,529
    +1
    190
    Quote Originally Posted by CCW View Post
    Check contacts in the kill switch.
    get back in your basement , you don't know a F thing about GPR'S lol .....

  11. #10
    10hm 1/2 watt on the temp sensor and unhook TPS

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Honda Aquatrax with no spark! Can you help?
    By BBIROC in forum Honda Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 05-11-2016, 05:21 PM
  2. Older ski No spark can anyone help
    By hgriff48 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 07-13-2011, 08:21 AM
  3. No electrical power. PLEASE HELP!
    By Loglisci44 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 0
    Last Post: 06-06-2011, 10:30 AM
  4. 01 GTS with new engine no throttle response please help
    By xprider02 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 1
    Last Post: 07-24-2010, 02:18 AM
  5. Problem with 2003 GP1300R Please help
    By amf133 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 03-27-2010, 02:51 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •