Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    SOV's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Cluj-Napoca, Romania
    Posts
    158
    +1
    2

    2009 FX-SHO driveshaft problem after prop change

    Hello,

    After I changed the prop I can not put the shaft back in ski, there is a 1 inch distance left.The prop is in place but the shaft does not fit in ski any more.

    Help!


  2. #2
    THE PLATE MAN JIM'S PERFORMANCE's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    6,194
    +1
    536
    Quote Originally Posted by SOV View Post
    Hello,

    After I changed the prop I can not put the shaft back in ski, there is a 1 inch distance left.The prop is in place but the shaft does not fit in ski any more.

    Help!
    Take your finger and turn the impeller to get it to line up with the splines then push in slowly. If that don't work you might have a liner that has a swollen spot, Then remove impeller and try to slide the pump and shaft by itself and see if it splines up if it does go in must likely you have a bad liner look for any high spots or rust spots in your liner.

  3. +1 by:


  4. #3

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Central North Carolina
    Posts
    3,847
    +1
    528
    If your trailer is lower down in the front when you removed the jet pump water in the drive shaft tube may have run in the mid shaft splines causing the shaft not to go all the way in. Remove the pump raise the trailer up high in the front and then try to re install the pump. I had that happen to me one time. Just a thought. Tommy Jordan

  5. +1 by:


  6. #4
    SOV's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Cluj-Napoca, Romania
    Posts
    158
    +1
    2
    10 x THX guys for help, I did as you said and is Ok.

    Sergiu

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2009 fx sho with power problems!! Please help!!
    By randhellg in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 08-04-2015, 07:55 PM
  2. 2009 FX SHO Weird Electrical Problem, Won't Start
    By jasonstackhouse in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 14
    Last Post: 07-04-2015, 05:42 AM
  3. Changing stock handlebars to pro-tapers on 2009 fx sho
    By ryan15 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 04-30-2015, 10:58 AM
  4. Did the 2009 FX SHO get any changes/enhancements over the 2008?
    By skeeterzx225 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 20
    Last Post: 08-29-2008, 12:26 AM
  5. sho driveshaft problem
    By bm27 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 15
    Last Post: 03-07-2008, 07:03 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •