Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Question 2013 VXR Crank NO START need advice

    Hello,

    I recently had to put a new motor in my vxr. I put a long block and every plug and wire is on correctly and did an initial start up and it ran for 10 seconds so I turned it off by hitting the red button. when I took it to the lake to check for leaks and proper operation the ski would just crank and not start. I have done the following. spark check on all 4 cylinders- good,,, fuel to the fuel rail--yes,,, injectors getting power and firing off--yes. It has new agm battery, and I am not knowing where to go now. The thing that is throwing me off is that it ran I killed it and then wont start again. plugs are dry and white. any help would be greatly appreciated.


  2. #2
    shrabber's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    5,305
    +1
    376
    Check the Cam position sensor if Its loose just a cunt Hair it will crank and not start.

  3. #3
    I just checked it and it's good. Ohms on it are good as well.

  4. #4
    shrabber's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    5,305
    +1
    376
    Quote Originally Posted by VXRMARINE View Post
    I just checked it and it's good. Ohms on it are good as well.
    That's exactly what Happened to me and the Cam sensor was hand tight.

    I see You said You checked injectors are You getting Pulse ( opening and closing). If Your plugs are dry, You can have fuel to the rail(fuel pressure) But are the Injectors opening or closing

  5. #5
    infamous's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    2,036
    +1
    336
    Off topic but why'd you have to replace the motor?

  6. #6
    Quote Originally Posted by shrabber View Post
    Quote Originally Posted by VXRMARINE View Post
    I just checked it and it's good. Ohms on it are good as well.
    That's exactly what Happened to me and the Cam sensor was hand tight.

    I see You said You checked injectors are You getting Pulse ( opening and closing). If Your plugs are dry, You can have fuel to the rail(fuel pressure) But are the Injectors opening or closing
    I put a test light on both wires on all injectors and showed constant power at all times on all wires.

    I purchased the bike with 4 hours after the previous owner tumors it over and turned it over the wrong way and water cause the motor to blow so he sold it for 1k

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. no crank no start
    By jet tech in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 05-15-2012, 04:42 PM
  2. 1996 SL900 Cranks - No Start - No Spark - Test Details inside
    By 96sl900 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 08-02-2011, 10:39 AM
  3. 97 gp1200 no start need help
    By trevor in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 07-18-2011, 10:52 PM
  4. ultra 150 no start. need help ASAP!!
    By vettez062002 in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 08-11-2010, 05:56 PM
  5. Ultra 250 No Start, need help
    By Foggy in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 04-03-2010, 03:29 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •