Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    diamondwatercraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    SE Michigan
    Posts
    622
    +1
    13

    Starter wire 2008 212SS

    Started having issues with one of the engines not starting when you turn the key. Traced it to a loose starter wire. How do you get to it to tighten it? Remove manifold?


  2. #2
    diamondwatercraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    SE Michigan
    Posts
    622
    +1
    13
    Starter had to be removed to access the hot lead of the wire. The wire was tight. I changed out and tested my battery. New battery started just fine at first. Then this week it started acting up again. I will report back.

  3. #3
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,601
    +1
    1,277
    Quote Originally Posted by diamondwatercraft View Post
    Starter had to be removed to access the hot lead of the wire. The wire was tight. I changed out and tested my battery. New battery started just fine at first. Then this week it started acting up again. I will report back.
    Perhaps the solenoid is failing.

    Does each engine have a separate start solenoid?

  4. #4
    diamondwatercraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    SE Michigan
    Posts
    622
    +1
    13
    I think so too. Ordered one today.

  5. #5
    diamondwatercraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    SE Michigan
    Posts
    622
    +1
    13
    Bad Soleniod, I think. So far I replaced it and it is working. Had a strange thing happen right after I installed it. The first 10 times I turned the key it started. The next 50 times it did not. Then I removed the inspection plate and tested the voltage to the soleniod with a multimeter. Next time I tried to start it, it worked. Been working for a week now with no issues. I tightened the bolts down again for good measure.

  6. #6
    diamondwatercraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    SE Michigan
    Posts
    622
    +1
    13
    Update for yall! Been starting now with no issues over 2 weeks. I think it was the solenoid.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. WTB - Parts WTB Seadoo double ring starter gear - 2008 wake 215
    By taillight in forum Sea Doo 4Tec Skis
    Replies: 2
    Last Post: 09-23-2016, 07:15 AM
  2. WTB starter for 2008 rxt motor
    By STSPERFORMANCE in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 0
    Last Post: 08-10-2011, 06:32 PM
  3. Replies: 10
    Last Post: 06-29-2011, 08:48 AM
  4. Starter wire routing
    By xltsp8 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 06-20-2010, 11:54 PM
  5. Looking for starter wire? Alarm install on GP1300R
    By GP1300RnPVB in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 17
    Last Post: 09-01-2007, 05:16 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •