Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: Need Help!

  1. #1

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    STL
    Posts
    92

    Need Help!

    ok i just buil my motor and ran it out of water for a min. or two. i then pulled the plugs and on the cyl. i had built i found what looked like beads in the spark plug? does anyone know what this could be?

    thanks


  2. #2
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,801
    +1
    450
    Beads ?

    Got a picture ?

  3. #3

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    STL
    Posts
    92
    pm me your email and ill send you a pic

  4. #4

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    STL
    Posts
    92
    nevermind i cant get a good pic of it

  5. #5

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    STL
    Posts
    92
    i think this might be stuff left from last time i blew it up! i forgot to clean out the crank? this might be the issue but if not chime in please

  6. #6
    WATER WOODY's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Minden, Nevada, United States
    Posts
    10,664
    +1
    11
    When my 06',#3 took a flight on me,i had water going into the cylinder and the plug had those bumps on them.Im thinking it was caused by water intrusion.Im not 100% but its a theory.I was running 1 head gasket also and i will not run a single gasket again.

  7. #7

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    STL
    Posts
    92
    the beads look like metal

  8. #8
    Hydrotoys's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Mesa, AZ
    Posts
    16,712
    +1
    85
    Not good. Either trash left in the bottom end, or your crank bearing is disinigrating on you.

  9. #9

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    STL
    Posts
    92
    could the crank go with only 25 to 30 hours on it?

  10. #10
    WATER WOODY's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Minden, Nevada, United States
    Posts
    10,664
    +1
    11
    My crank a few years back went at 22 hours.Wish you had a pic.My beads were not metal.Are we talking about #3?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. new 05 RXT NEED HELP
    By RXPNJ in forum 4-Tec Performance
    Replies: 12
    Last Post: 07-03-2009, 12:16 PM
  2. NEED HELP URGENT(HULK) RXP DOWN
    By macattack in forum 4-Tec Performance
    Replies: 28
    Last Post: 11-22-2005, 02:39 PM
  3. My 2 RXP's need HELP!
    By Tube Master in forum 4-Tec Performance
    Replies: 21
    Last Post: 07-19-2005, 09:44 PM
  4. I need help remove stock intercooler
    By orc in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 05-13-2005, 04:08 PM
  5. NEED HELP!!!!!
    By MartyRXP in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 05-10-2005, 08:15 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •