Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: no spark 780

  1. #1

    no spark 780

    i need help put in new 780 motor and changed cdi box still no spark what else should i check


  2. #2
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    When you say you installed a new engine, do you mean you transfered the flywheel, stator assemblies to the new or rebulilt engine also?

    OH and WELCOME to the Green Hulk Forums!!

  3. #3
    yes i used the flywheel and stator from the original motor

  4. #4
    She likes the bike. But the ski gets her wet!!!! xlint89's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cleveland OH
    Posts
    17,328
    +1
    29
    Did you test the stator? And is there no spark on all 3 cyls or just 1, possibly a coil? Tech section has testing procedures for both. Look under Fuji electrical.

  5. #5
    i tested the stator and there is no spark on all three

  6. #6
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    So did the stator test good?
    Was it running before you swapped engines or did you buy in not running.
    Have you checked the lanyard.
    Start/Stop switch.
    There's a testing procedure listed in the tech section, let us know what tests you have completed and what the results are so we can better help you.
    Posts 5&6
    http://greenhulk.net/forums/showthread.php?t=15438

  7. #7
    the stator tested good and the kill switch tested good i bought the ski not running with a bad motor

  8. #8
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    What I would do is follow the diagnostic procedure of post 5. It covers the coil, stator, etc. Be sure to verify no broken wires with the ohms test listed on post 6. I'm sure you can also borrow a CDI from somebody here and give it a whirl.
    Be very sure the grounds are in good proper working order and in their correct locations.
    One last thing I'd check for is water or rust on the back of the electrical board as you could have some broken contacts.

  9. #9
    thanks i am going to go test the coils if 1 coil is bad will it affect all three motor tried to crank and spark comes and goes

  10. #10
    i tested the coils and the resistance was .4 ohms

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 96 Polaris SLX 780 No Spark
    By kimi311 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 08-03-2010, 06:56 PM
  2. Polaris 780 SL No spark
    By Actros617 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 07-31-2010, 11:39 PM
  3. 96 polaris 780 slt ( no spark help)
    By Bigdaddy48 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-02-2010, 10:21 PM
  4. 780 no spark, tested and need opinion
    By snoopy'sbitch in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 26
    Last Post: 08-16-2009, 09:22 PM
  5. 96 SLX 780 No Spark
    By Truckinevan2005 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 04-30-2007, 10:02 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •