Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Yellow93's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    San Antonio, Texas, United States
    Posts
    2,429
    +1
    122

    Tiny Tach help needed!

    How is the best way to hookup the signal wire on a Tiny Tach Commercial? I hooked it up but it is reading about double what it should. I have it wrapped 4 times around the 2nd plug wire... any suggestions? Pics would be awesome!


  2. #2
    MDGPR's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    MD
    Posts
    238
    +1
    1
    i think you have to change the setting on it. sorry im not much help.

  3. #3
    mrbtd's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Lindenhurst, Illinois, United States
    Posts
    4,309
    +1
    2
    Make sure the lead is not touching another plug wire.

  4. #4
    just GOT TO DO IT! great lakes gpr 1200's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    muskegon michigan
    Posts
    798
    I grounded to the head bolt that holds the exhuast on by #1 plug. then did about 5 or so raps on #1 only. (I wrapped all the red around the plug wire) It read double for about 20 sec. then went ok.

  5. #5
    steach's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Rock Tavern, NY
    Posts
    3,174
    +1
    174
    I was having problems w/my TT and called them. The solution was to wrap it around once and snip the wire.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	tach.jpg 
Views:	60 
Size:	26.9 KB 
ID:	23317  

  6. #6
    mrbtd's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Lindenhurst, Illinois, United States
    Posts
    4,309
    +1
    2
    Quote Originally Posted by steach View Post
    I was having problems w/my TT and called them. The solution was to wrap it around once and snip the wire.
    Funny you mention it. I bet we are all scared to cut the extra wire. I remember reading something about that in the instructions.

  7. #7
    Yellow93's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    San Antonio, Texas, United States
    Posts
    2,429
    +1
    122
    Yeah I am a little hesitant to cut the wire as well! Can it be lower on the wire, closer to the plug, or does it have to be up by the CDI box on the black part of the wire?

  8. #8
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,801
    +1
    450
    Here are two I did that work just fine.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	003.JPG 
Views:	78 
Size:	1.03 MB 
ID:	23355  
    Attached Images Attached Images  

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Need help with tiny tach
    By Robsauto2 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 11
    Last Post: 06-06-2011, 11:32 AM
  2. Tiny Tach Help for fzr
    By sdman in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 7
    Last Post: 06-27-2010, 09:07 PM
  3. Tiny Tach Help!
    By skyline2962 in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 18
    Last Post: 08-08-2009, 02:56 PM
  4. Can you help with my Tiny Tach.
    By jcorallo in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 08-12-2007, 07:08 PM
  5. Help - need RXP battery dimensions
    By Vern in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-28-2005, 05:42 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •