Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    wedoseadoo's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    lake martin, al
    Posts
    220

    STX1100 won't rev out

    I am working on an STX1100 and it won't rev out,I pulled the carbs and the reeds,everything is ok there ,also pulled the fuel valve-pickup assy and checked it.It will take off good then falls flat on its face about the time it should be hitting the main jet.I also checked the diaphragms and the slides are opening correctly.I am thinking the stator is bad,it acts very similar to the 750's that I have replaced stators on previously.Anyone have any insight?


  2. #2
    btldigger's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    lebanon tn.
    Posts
    1,641
    Try checking the fuel pump. The diaphram may be cracked also check the pulse line going to it. I am chaseing a similar problem mine bogs on takeoff then wont run full out. just pulled the pulse line and gas ran out so probably means I have a bad pump. Post what you find on yours I may still be chaseing mine.

  3. #3
    btldigger's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    lebanon tn.
    Posts
    1,641
    Worked on mine some more last night. I took apart my spare set of carbs they were showing simmilar problems found a piece of dirt clogging 1 of the low speed jets. Also found the set on the boat had fuel dripping from the pulse line so it looks as if i have a cracked diaphram also found a pinhole in the pulse line. Ive got to change carbs again ang go try it. Hope this helps you out

  4. #4
    wedoseadoo's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    lake martin, al
    Posts
    220
    This one was full of fuel in number three cylinder,I thought that it may have had trash under the fuel needle in that cylinder but now I am not so sure.I am going to pull the carbs again and take a look.

  5. #5
    btldigger's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    lebanon tn.
    Posts
    1,641
    Lol Ive had that happen last time it filled all 3. Thats why I had changed carbs. Just put on the freshly cleaned set today but didnt get to get it wet seems to run fine on the trailer. I did check the set I took off and found a couple of holes in the diaphram inside the fuel pump. There was a very small bit of aluminum in it probably leftovers from the engine I blew up last year. That was the carbs from that motor. I would pull the jets and needle seat just to be sure then give it all a good cleaning.

  6. #6
    wedoseadoo's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    lake martin, al
    Posts
    220
    Yeah I just did all that the other day before I water tested it.

  7. #7
    snapper455
    Guest
    This may sound crazy but unplug the gauges complely then try it. if that works then the red wire with a yellow strip needs to be cut going to the guege, this wire turns on the heat indicator on the guage. it makes the motor sort of go into a false limp mode if the guage is bad. I have had at least a handfull bad guges in the last year it seems.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1999 1100 STX flooded out won't rev up
    By carms_us in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 10-20-2010, 10:56 PM
  2. 2001 ultra won't rev
    By burdmark in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 09-11-2007, 04:50 PM
  3. MSX 110 Won't rev up fully
    By bcbill in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 05-26-2007, 12:04 PM
  4. Stock Intercooler won't slide out intake
    By Jrsrxp in forum 4-Tec Performance
    Replies: 29
    Last Post: 10-20-2006, 01:37 PM
  5. Lowered oil level in RXT still wont rev out
    By mstennes in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 07-27-2006, 01:06 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •