Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    RxPrider's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    lake ozark
    Posts
    298

    Unhappy yet another clutch victim maybe?

    I was wondering wat the "symptoms" of a s.c. washers goin out are, incldn the sound, wat it looks like, etc etc..... i was ridin bout 40mph and the ski lurched forward and stopped and was idlin bad, gave a little gas and bogged bad the hole time it was shakin violently it made a really high pitch sond and was quiet so i'm confuzeled...... can i take off my riva intake and tell if there gone, or if thats the problem. thnkx for the help in advance, sadly i know there is sum people that hav had this problem an can help (sry 4 the long post)


  2. #2

    washers

    sounds more like something got sucked into the prop pump area

    remove your air intake and see if you can turn the sc by hand

  3. #3
    Matthew K ReDevilRXP's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Lemont, IL
    Posts
    2,477
    Quote Originally Posted by RxPrider View Post
    I was wondering wat the "symptoms" of a s.c. washers goin out are, incldn the sound, wat it looks like, etc etc..... i was ridin bout 40mph and the ski lurched forward and stopped and was idlin bad, gave a little gas and bogged bad the hole time it was shakin violently it made a really high pitch sond and was quiet so i'm confuzeled...... can i take off my riva intake and tell if there gone, or if thats the problem. thnkx for the help in advance, sadly i know there is sum people that hav had this problem an can help (sry 4 the long post)
    Take the intake off and see if you can spin the sc impeller by hand. If you can ..... you got problems

  4. #4
    Quote Originally Posted by DIGGS View Post
    sounds more like something got sucked into the prop pump area
    Ditto...PR...

  5. #5
    Moderator The Bandit's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Wilmette, IL
    Posts
    8,373
    I agree on something in the pump. First time it happened to me, I about crapped my shorts..

  6. #6
    RxPrider's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    lake ozark
    Posts
    298
    i ve checked the pump area/tunnel and it is celan, i hav had many problems before with things gettin sucked up and this was totally different.....i'm going to check and c if i can spin the impeller 2morrow hope for the best!!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Yet another ride plate help thread (riva)
    By FSTGPR in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 14
    Last Post: 07-06-2006, 05:43 PM
  2. Yet another EFI question...
    By Super in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 17
    Last Post: 06-06-2006, 11:19 AM
  3. YET another question
    By shooter98xpl in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 12-19-2005, 07:32 PM
  4. Clutch Problem, maybe?
    By 05RXPnoob in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 07-18-2005, 08:17 AM
  5. Lost ANOTHER clutch today!
    By Green Hulk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 07-04-2005, 12:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •