Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    cameron da river rat's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    college station, tx
    Posts
    256

    01 virage tx wierd spark problem

    my ski will not spark, i took the ebox off and checked all fuses and they are fine. the spark will not spark while holding down the start button but as soon as i let off the button or as im letting off the button, the plugs will spark.

    seems that somthing is grounding out the spark.


  2. #2
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    Make sure the battery is in PERFECT condition.
    I've seen that and backfires occur with a battery that doesn't make the final cut.

  3. #3
    PolarisNut's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Lower Michigan
    Posts
    1,809
    Yup...thats definitely a voltage issue. Battery must be at least 10v while cranking. If it drops below that, you might as well stop trying because it won't fire.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 01 Virage TX 1200 FI Electrical Problem
    By Gstuart in forum Polaris Tech Tips and Info
    Replies: 4
    Last Post: 03-12-2015, 12:42 PM
  2. Need help! 01 Virage tx 1200 No spark!
    By dustin88 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 7
    Last Post: 05-23-2013, 09:14 AM
  3. 01 Polaris Virage TX kill switch problem????
    By Bsharp in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 1
    Last Post: 02-22-2010, 10:36 AM
  4. 01 virage TX no spark HELP!!!!
    By wmurray in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 4
    Last Post: 04-20-2008, 12:57 PM
  5. Help! 01 Virage TX Spark issue....
    By SinisterSentra91 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 19
    Last Post: 07-13-2007, 12:22 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •