Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1

    250x problems please assist

    hey seem to be have g some problems with my 250x
    overhauled motor just gone in I brought it blow in up so don't k ow what it was like before hand. runs well on trailer has a slight stumble at idle but other then that no problem starts first pop. first time in the water today and seems to just have no power. gets upto about 50km so 30mph. engine sounds fine just no real grunt getting there also seems to have a little surge every now and then. this was on the standard key on the am I key was way worse. Any ideas on where to start? 15f was blowing it out of the water
    Thanks

  2. #2
    Take the time to smile sirbreaksalot's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Brisvegas
    Posts
    4,121
    +1
    591
    Fuel pressure and fuel flow test

  3. #3
    Formerly Ultra250 TN Aquaholic6801's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Old Hickory,Tn
    Posts
    5,418
    +1
    636
    Supercharger?

  4. #4
    boudin's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Houston, TX
    Posts
    560
    +1
    50
    Cams lined up correctly after rebuild?

  5. #5
    supercharger is good and showing good boost. cams were lined up with lines top of case but I am starting to think this could be a possibility. fuel was my other thought as even though it has 30l in it I am getting fuel warning

  6. #6
    boudin's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Houston, TX
    Posts
    560
    +1
    50
    Reason I ask, I had one a couple of years ago that started and ran perfect, but could not get over 35mph (I don't remember the RPM). Turned out the exhaust cam was off by a tooth.

    Real easy for this to happen when you tighten down the cam cover. Once the cam cover is on, and tensioner in, best to rotate the motor over a couple times manually and double check the ticks on the cam sprocket.

    -Greg

  7. #7
    hey
    Thanks will have another look at it. I put it in Tdc using the timing gear. then pulled chain right over exhaust and counted number of links between tho two lines ended up bang on and hand to hold it while tightening down but I will look at I again is most likely option.
    Thanks


  8. #8
    hey
    so whizzed the cam cover off set it up to Tdc by the book and the cams are spot on. I did notice the oil on top of the cam was a little foamy. ran a compression test while I was there with all 4 cylinders coming in at 145psi. did notice the supercharger belt tensioner was backed right off wouldn't expect it to have this much effect or could this possibly have been it?
    Thanks Jesse

  9. #9
    Take the time to smile sirbreaksalot's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Brisvegas
    Posts
    4,121
    +1
    591
    Quote Originally Posted by jesseholmes708 View Post
    hey
    so whizzed the cam cover off set it up to Tdc by the book and the cams are spot on. I did notice the oil on top of the cam was a little foamy. ran a compression test while I was there with all 4 cylinders coming in at 145psi. did notice the supercharger belt tensioner was backed right off wouldn't expect it to have this much effect or could this possibly have been it?
    Thanks Jesse
    A loose belt is a big issue for PERFORMANCE
    Tension and re test

  10. #10
    hey
    back in the water today. smooth as in trailer now getting proper boost running smooth. in water different story has shudder only gets to 4000rom 25kmh only thing was moved plugs around. seems to be burning a little black too

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 03 Seadoo GTX 4tec Problem Please Assist
    By PWCaudio.com in forum 4-Tec Performance
    Replies: 23
    Last Post: 07-26-2015, 10:03 AM
  2. 95 hx start problem, please assist
    By skyshark186 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 2
    Last Post: 07-12-2013, 01:56 PM
  3. 2008 ultra 250x idle problem please help
    By benrock250x in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 06-29-2012, 10:32 PM
  4. RXP Problems,Please advise!!
    By Alex13 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 07-23-2006, 08:17 PM
  5. '05 Rxp Problem Please Help
    By WannabeGoing80 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 07-16-2006, 03:02 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •