Results 1 to 7 of 7

Thread: 7800 rpms????

  1. #1
    AKA "The Guppy" JeffTurbo601's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Jacksonville, Florida
    Posts
    991

    Unhappy 7800 rpms????

    Question for you guys, I'm new to the forum so i apologize if this has been awnsered before..... I have 05 RXP Riva Stg 1 , opas deletion, rear exit exhaust, BOV, Vts Extention Rod, Riva 06 clutch washers w/ upgraded shaft and a nice new tight wear ring. I have adjusted my throttle cabe so its right based on hulks tip of the day and im still only seeing between 7800 and 7900 rms on glassy water? Any Ideas what my issue may be? My buddy just bought a new RXP and im pulling from him buy a mile an hour or 2 but dosent seem to pull as I thought it should. Any suggestions?


  2. #2
    Hydrotoys's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Mesa, AZ
    Posts
    16,712
    +1
    85
    Welcome Jeff.

    Do you have a boost gauge? You might have a boost leak somewhere.

  3. #3
    rior1's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    uk ESSEX
    Posts
    356
    id say clutch slipping or to much oil !!


    Quote Originally Posted by JeffTurbo601 View Post
    Question for you guys, I'm new to the forum so i apologize if this has been awnsered before..... I have 05 RXP Riva Stg 1 , opas deletion, rear exit exhaust, BOV, Vts Extention Rod, Riva 06 clutch washers w/ upgraded shaft and a nice new tight wear ring. I have adjusted my throttle cabe so its right based on hulks tip of the day and im still only seeing between 7800 and 7900 rms on glassy water? Any Ideas what my issue may be? My buddy just bought a new RXP and im pulling from him buy a mile an hour or 2 but dosent seem to pull as I thought it should. Any suggestions?

  4. #4
    BlaZinMJ's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Wyomissing, PA/Ocean City, MD
    Posts
    1,063
    Quote Originally Posted by JeffTurbo601 View Post
    Question for you guys, I'm new to the forum so i apologize if this has been awnsered before..... I have 05 RXP Riva Stg 1 , opas deletion, rear exit exhaust, BOV, Vts Extention Rod, Riva 06 clutch washers w/ upgraded shaft and a nice new tight wear ring. I have adjusted my throttle cabe so its right based on hulks tip of the day and im still only seeing between 7800 and 7900 rms on glassy water? Any Ideas what my issue may be? My buddy just bought a new RXP and im pulling from him buy a mile an hour or 2 but dosent seem to pull as I thought it should. Any suggestions?
    im on the same boat as you. check my sig

  5. #5
    take a mm or 2 out of ur prop

  6. #6
    BlaZinMJ's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Wyomissing, PA/Ocean City, MD
    Posts
    1,063
    so will the new prop be a 14/17 then?

  7. #7
    buddydoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    houma
    Posts
    958
    +1
    9
    Check your riva intake grate and make sure its not lose,mine was losing the same rpms and that was my problem.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 04 RXP 7800 RPM's......on the lake
    By melcraven in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 10-19-2009, 05:07 PM
  2. Rxp 7600-7800 Rpm??
    By RMcElarney in forum 4-Tec Performance
    Replies: 12
    Last Post: 06-19-2007, 11:26 AM
  3. 7800 RPM's
    By rxpblast in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 06-03-2007, 06:26 AM
  4. 7800 Rpm
    By wakeborder556 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 07-17-2006, 10:09 AM
  5. 7800 rpm's
    By speeddemon in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 06-05-2006, 05:23 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •