Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    yardsale's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Sacramento, Ca
    Posts
    60

    2006 GPR w/Riva EFI and Race Filter

    Well thought I would share my latest experance with my 2006 1300R. After reading several posts about the DF 14/20 prop being to much for the 2006's I was worried that I would have to change my prop again or have it repitched. I have the D plate,PPK, Angled Riva ride plate, R&D intake, and stepped sponsons. I was only hitting 65 on the GPS and turning 6710 on the tinny tack.
    Today I added a Race filter I got from Nate1300R on the forum and the Riva EFI i got from the Greenhulk store. Took the boat out in 86 degree heat and noticed a big differance right off the bat. I set the EFI to 6929 Riva Stage 1 and 2 settings. The boat was loaded at mid throttle so I changed it to 5729. The boat was sounding good so I did a blip around the lake pulled the seat and she was luke warm so changed the settings to 5517. Bliped around the lake again and pulled the seat she was warmer but I could leave my hand on it.
    After a few more runs I ended up with the setting 5717.
    Had a hard time finding the flat water but I did get a chance run it and had a GPS of 70 and 7030 on the tinny tach. It was feeling good and the gas alarm was going off so I called it a day.
    I don't know if the 5mph gain came from the race filter or the EFI but it was well worth it!
    The boat has it's bottom end back and is snappy, loud too, sounds like my standup now. I will be keeping the DF 14/20.


  2. #2
    Chrisrokc's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Oklahoma City, OK
    Posts
    3,667
    I am curious as to the elevation you are running at. Me and a few others are also running the 14/20 on basicly stock motors and some are having problems.

  3. #3
    Sweet!! I'm glad the filter worked out for you. And to think I didn't even hit 70 with it and I have high compression heads! I'm having a few issues that I'm working out though so it wouldn't be fair to compare

    Anyway congrats!

  4. #4
    yardsale's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Sacramento, Ca
    Posts
    60
    Quote Originally Posted by Chrisrokc View Post
    I am curious as to the elevation you are running at. Me and a few others are also running the 14/20 on basicly stock motors and some are having problems.
    Hey Chris, the elevation at Lake Folsom is 350 feet OSL.

    I read your thread on the DF, did you get it spining like you want?

  5. #5
    yardsale's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Sacramento, Ca
    Posts
    60
    Quote Originally Posted by NateGP1300R View Post
    Sweet!! I'm glad the filter worked out for you. And to think I didn't even hit 70 with it and I have high compression heads! I'm having a few issues that I'm working out though so it wouldn't be fair to compare

    Anyway congrats!
    Thanks again on the filter, the heads are next.

    It's to bad I over watered my money tree I will have to wait a couple of weeks.

  6. #6
    Chrisrokc's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Oklahoma City, OK
    Posts
    3,667
    Quote Originally Posted by yardsale View Post
    Hey Chris, the elevation at Lake Folsom is 350 feet OSL.

    I read your thread on the DF, did you get it spining like you want?
    Thanks for the reply! Yea I think I may have hit the point your at. It took VF3's to do it but it all makes since now. I ran 70 mph also, looking for 74 ish.

    The lake I usually run at is almost 1000 feet above yours.

  7. #7
    yardsale's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Sacramento, Ca
    Posts
    60
    Let me know how the reeds work out.

  8. #8
    Chrisrokc's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Oklahoma City, OK
    Posts
    3,667
    Quote Originally Posted by yardsale View Post
    Let me know how the reeds work out.
    Will do, going to try to hit the lake this weekend and do some tuning on the EFI and possibly swap to my 85mm nozzle. That could be good for another couple of mph

  9. #9

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Largo, FL
    Posts
    52
    Nice speed! I've been trying like hell to hit 70mph with just hull mods but I don't think that's going to happen, unless I lose about 80lbs . So close, yet so far!

  10. #10
    Grand Cayman Tanny's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cayman Islands
    Posts
    276
    Hey guys i know most of us here have the same setup and you all running high sixty and low seventy with that setup..i change my efi settings last week to 5527 and got 1.7 increase in mph on my gps i am now running 67.3 max speed...I am waiting on my tiny tach to come now so i can get my tru rpm reading but just following along with your rpm's i should be turning the same...I want to get to 70 - 72 with what i have setup here on my GPR?

    Thanks

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Running race filter and D-plate with no EFI controller?
    By Fusion in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 28
    Last Post: 10-12-2017, 06:16 PM
  2. FS 03 1300 tb's and race filter
    By crashhard in forum Yamaha Classifieds
    Replies: 4
    Last Post: 09-22-2010, 12:16 AM
  3. FS Used Riva Race filter for EFI
    By WFO in forum Yamaha Classifieds
    Replies: 3
    Last Post: 09-08-2010, 10:08 PM
  4. gpr 1300 riva EFI setting
    By ama in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 08-04-2007, 06:44 PM
  5. efi settings after vf3 reeds and race filter?
    By txgp1300r in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 05-12-2006, 10:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •