Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    UAE
    Posts
    83

    HELP with RPM..!!

    yes iv changed the washers, i wasted my money and installed a rebuild kit for the supercharger...but still the same 6500 RPM...and yes when re-assembelling i put the right torque..all needle bearing in place...iv noticed during flushing with WOT i get 8200~8300 ....but when on water only 6500...


  2. #2
    BlaZinMJ's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Wyomissing, PA/Ocean City, MD
    Posts
    1,063
    marahaba!.......a rebuild kit is not a waste of money. its an important part. im not sure about your rpms but the addicts on this board will help you soon enough. and please for the sake of the ski, never WOT while flushing your ski, that can damage it tremendously

  3. #3

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    UAE
    Posts
    83
    Quote Originally Posted by BlaZinMJ View Post
    marahaba!.......a rebuild kit is not a waste of money. its an important part. im not sure about your rpms but the addicts on this board will help you soon enough. and please for the sake of the ski, never WOT while flushing your ski, that can damage it tremendously
    its a waste of money if your ski is only 40 hrs....and about WOT i was frustrated and had enough...i prefer to have a blown engine rather than having my ski running and restricted at 6500 !!

  4. #4
    You might want to try looking for something down the scoop, could be something in there, other than that check your pump and check your impellor for any damage, as that could cause a loss of rpm if you have cleared out your supercharger issue.

  5. #5
    Moderator The Bandit's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Wilmette, IL
    Posts
    8,373
    Quote Originally Posted by Cdoo EtR View Post
    its a waste of money if your ski is only 40 hrs....and about WOT i was frustrated and had enough...i prefer to have a blown engine rather than having my ski running and restricted at 6500 !!
    What rebuild kit did you use? did you lose the ceramic washers prior to the rebuild? You changed the washers...with what ? metal or ceramic?
    Can you hear the S/C whining when it runs? Did you get new spring washers? did you torque to 22ft lbs? Somethings rotten in UAE..

  6. #6
    put new spark plugs in

  7. #7
    JFizzleJR's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    FL
    Posts
    8,627
    +1
    806
    I have a question about spark plugs..Could a ski be losing MPH if the spark plugs are bad, EVEN THOUGH it's still running top RPM?

  8. #8

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    UAE
    Posts
    83
    Quote Originally Posted by RXP Steve View Post
    What rebuild kit did you use? did you lose the ceramic washers prior to the rebuild? You changed the washers...with what ? metal or ceramic?
    Can you hear the S/C whining when it runs? Did you get new spring washers? did you torque to 22ft lbs? Somethings rotten in UAE..
    i used the OEM kit, i didnt loose any washers..so oem kit and ceramic washers..yeah i do hear it whining but i think that is normal cus i hear this on my friends RXT and it ran only for 11hr's ...and yeah i did torque it...

    i checked the supercharger again today and put it back on..i found some leaks on my water box i welded them...tried it and same bad A$$ luck...

  9. #9

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    UAE
    Posts
    83
    Quote Originally Posted by JFizzleJR View Post
    I have a question about spark plugs..Could a ski be losing MPH if the spark plugs are bad, EVEN THOUGH it's still running top RPM?
    you cant run high RPMs with bad or faulted plugs, having bad plugs is going to take give or take 20 to 50 percent of your engine performance

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help with missing at high RPMs
    By wmaschmitt in forum Honda How To & FAQs
    Replies: 3
    Last Post: 06-14-2011, 09:14 AM
  2. Help with loss of rpms on rxp-x
    By TundraLu in forum 4-Tec Performance
    Replies: 18
    Last Post: 06-06-2011, 07:16 PM
  3. Help with 15F RPM kit performance
    By Super7Four in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 07-01-2010, 12:38 AM
  4. Help with rpm's
    By yami_rida#26 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 26
    Last Post: 10-23-2008, 05:37 PM
  5. help with a/f ratio under 5500 rpms
    By vduzin12 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 08-26-2008, 08:17 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •