Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Chrisrokc's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Oklahoma City, OK
    Posts
    3,667

    Losing RPM via Jetworks?

    I bought the Jetworks kit from Carl at Island Racing w/ the fitting to make the water come out through a stock hose. Is this making me lose any rpm? Should I switch to a through hull fitting? I basicly installed it just like in Ferchos instructions but I did that different.

    Just a thought...


  2. #2

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Texas City, Texas
    Posts
    1,249
    +1
    15
    Make sure that all lines and fittings are 3/8". Smaller lines and fittings will not supply enough water to the exhaust system to help create back pressure.

  3. #3
    Chrisrokc's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Oklahoma City, OK
    Posts
    3,667
    Yea, all of that is right. I have been running it for a little while now and everything seems great. Coming in and into the end of the pipe it is Fercho style. Coming out of the front section of pipe I have the fitting on the bottom of the pipe so it can collect all the water, and then into the top exhaust draining tube going out the back. Thats the part I was wondering about.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. gpr1200 runs good till 3/4 throttle then loses rpms and speed at full throttle
    By zigp1212 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 34
    Last Post: 08-11-2013, 08:35 AM
  2. Losing RPM - 2008 RXP 255, 2012 RXP 215, 2013 GTX 155
    By FlyboardAlberta in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 07-22-2013, 10:09 PM
  3. Losing RPMS?????? Check Wave Eater Couplers for Wear
    By smacota1 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 9
    Last Post: 08-17-2011, 11:28 AM
  4. Losing RPM on SHO
    By samerone in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 07-20-2011, 05:18 PM
  5. Losing Rpms
    By tony4963 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 07-07-2007, 09:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •