Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Need help ASAP!

  1. #1

    Need help ASAP!

    Jerry, shibby I need some help.

    My buddy is getting towed in right now and heres the scenario.

    He was riding and all of a sudden his machine started squealing, not the good kind of whine either, It did this really loud. His RPM's dropped to around 6500 and he has some smoke coming out from the intake area.

    He tried starting the machine and the machine will not turn over.

    He has for mods:

    Riva Intake
    Riva trhru hull exhaust
    Riva intake grate
    14/19R impeller
    BOV
    Jerry's washers WERE installed last week
    Jerry's bearing WERE installed last week
    Catch can
    Strainer
    Stainless steel wearing
    solid engine mount

    He has done pretty much everything I can think of for bullet proofing your machine and we are wondering what the hell it sould be.

    Machine is an 06 with 45hours. Thanks guys.


  2. #2
    something in pump? stainless wear ring+wedged rock= squealing noise

  3. #3

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Beaufort, SC
    Posts
    592
    check the oil?

  4. #4

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Rydal, Georgia U S A
    Posts
    3,936
    +1
    14
    SC bearings are gone!

  5. #5
    Quote Originally Posted by jawz View Post
    SC bearings are gone!
    He has them installed 1 week ago by a skilled seadoo mechanic.

  6. #6
    formerly Gold06RXP Turbo Nick's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Dayton, OH
    Posts
    2,095
    +1
    97
    If there was some smoke and the engine will not turn over it sounds like the engine locked up. Or hopefully, best case scenario some other bearings locked up like the pump bearings. Pull the pump or the SC and see if the engine will turn over.

  7. #7
    Banned User
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Ft.Lauderdale
    Posts
    3,237
    Quote Originally Posted by 06viperrxp View Post
    He has them installed 1 week ago by a skilled seadoo mechanic.
    A skilled Sea-Doo mechanic That's awesome

    Sounds like SC took a chit to me.

  8. #8
    daverxp4's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    montreal,canada
    Posts
    1,323
    did you visuall check your wear ring to eliminate that?
    even with a blown supercharger engine should still be turning over i would think.
    sorry to hear about that.hope you get it resoulved.

  9. #9
    Ok well im the one who was getting towed back, what happened was i noticed it started whistle loud and the sound sounded like it was coming from the blower but i could also hear the sound out the exhaust, so i think, anyways before what happened the machine was running great , no power loss, my rpms were 8120-8150 the one time i gave it. Then i noticed the sound getting really loud, i was cruising at about 45mph and all of sudden it just bogged down, and i lost rpms and it stayed running , for a couple of seconds but it didnt sound to healthy so i shut it down. I then tryed to start it back up and it turned over but had a hard time, then it just stopped as if it was jammed!, i brought it home pulled the plugs and there was no sign of metal shavings or anything on the plugs they looked normal, i pulled the dipstick nothing there either. I checked the wear rings its fine. This is the 3rd day with the that wear ring on. If it was the wear ring it would have already jammed but everything was running good then blah!!! shut down. So im kinda thinking it might be the ceramic bearings and toast!!, any other thoughts or ideas would help, but i will keep you guys informed.

  10. #10
    formerly Gold06RXP Turbo Nick's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Dayton, OH
    Posts
    2,095
    +1
    97
    Perhaps the SC bearings welded them selves to the SC shaft?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Need help ASAP
    By SeanJ in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 05-29-2007, 06:06 PM
  2. Need Help ASAP
    By Yellow04RXP in forum 4-Tec Performance
    Replies: 39
    Last Post: 05-17-2007, 01:48 PM
  3. Need help ASAP pro cdi wiring....
    By Rodneyae in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 05-05-2007, 08:58 PM
  4. need help asap!!! please
    By nonvtecdaturbo in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 23
    Last Post: 12-12-2006, 08:11 AM
  5. Need help ASAP!
    By r33pwrd in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 07-05-2006, 07:58 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •