Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Help! Virage TX exhaust/cooling problem

    I have a 2001 Virage TX. It melted resonator 1 and 2 and the crossover hose. Took it to a dealer who replaced said parts and put on a pop off.
    I believe this to be the thermostat? Anyway, the dealer said they water tested for 15 minutes and said it to be fixed. Paid just at $450. Took the ski to the lake and water tested it for 5 minutes and more smoke in the engine compartment. Melted resonator 1 and 2 again and warped the crossover hose. I believe they were already melted before I took it out. Has anyone had this problem before? Need Help!!!


  2. #2
    Bernie's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Perth Australia
    Posts
    902
    +1
    1
    Patrick ,No water through the exhaust .You will find that there is very lttle paint left on the main pipe too .Check the Water lines to the exhaust and you will find the problem and hence the solution .
    Looks like the next set of hoses is on them .Hope you havent toasted your engine

    Cheers

    Bernie

  3. #3
    Connecticut CrazyA's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    CT.
    Posts
    8,134
    +1
    1,050
    Like Bernie said... no water through exhaust.

    Check the line that runs from the top of your pipe to the bottom. Pull #9 out of the top and make sure the screen and orifice are clear. Also check the line (#11) and check valve too. (#12)


    .
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	6483b009.JPG 
Views:	97 
Size:	79.2 KB 
ID:	27567  

  4. #4
    Thanks CrazyA it was #12 that was causing all the headache. It ran great and for more than 5 minutes.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2001 Virage TX Exhaust lower mounting bolt problem
    By skiversinc in forum Polaris Tech Tips and Info
    Replies: 2
    Last Post: 06-07-2016, 10:54 AM
  2. 01 Polaris Virage TX kill switch problem????
    By Bsharp in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 1
    Last Post: 02-22-2010, 10:36 AM
  3. Virage TX 1200 starting problems
    By ld278 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 22
    Last Post: 09-09-2009, 02:22 PM
  4. 2000 virage tx exhaust pipe
    By slipknox in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 07-10-2009, 09:26 PM
  5. 01 virage tx wierd spark problem
    By cameron da river rat in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 05-14-2007, 02:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •