Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1
    twinstack1 twinstack1's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Dalzell, SC
    Posts
    141

    ultra 150 no start

    Does anyone on this forum have something like a diagnostic flowchart for "no start" and/or "no charging" for an Ultra 150?
    Thanks D-


  2. #2
    twinstack1 twinstack1's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Dalzell, SC
    Posts
    141
    To conclude this issue,..... the starter cable lug fell off in my hands. I'll replace brush cap and lug. That should cure the symptoms.

  3. #3
    twinstack1 twinstack1's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Dalzell, SC
    Posts
    141
    ok, now.........if anyone ever wonders, you don't need to remove the motor to service the starter. I removed the starter and got about 6 + ounces of 2 stroke oil on my left hand. WTF?

  4. #4
    twinstack1 twinstack1's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Dalzell, SC
    Posts
    141
    ok, now I feel . The stator housing carries 200 ml of 2 stroke oil. It also has a filler hole and "full mark". If anyone feels it neccessary to laugh at me, please do now!
    It always helps to look in the manual before asking a dumb question!

  5. #5
    twinstack1 twinstack1's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Dalzell, SC
    Posts
    141
    and to all who offered their help and expertise,... I thank you

  6. #6
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    Hehe, I gotta tell you , I never knew that BUT I do now!!

  7. #7
    axgrider73's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    2,059
    Quote Originally Posted by twinstack1 View Post
    and to all who offered their help and expertise,... I thank you
    Yea, this section is pretty dead isn't it.

  8. #8
    twinstack1 twinstack1's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Dalzell, SC
    Posts
    141
    I thought that maybe it was just me. I tried everything, takin extra showers, takin' plenty of BEENO, brushin my teeth,...... Maybe at least one reply will make me feel better!
    I went ahead and posted some tech articles in the "how to" side just in case for anybody.

  9. #9
    txgp1300r's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Dallas , Texas
    Posts
    3,382
    +1
    165
    I guess talking it over with yourself does help...interesting about the oil in the starter

  10. #10
    btldigger's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    lebanon tn.
    Posts
    1,641
    I had to laugh at the oil part.That had to be a pita to get out with the motor in. I dealt with mine while building a new motor. That was a good thing because I used an early set of cases and there was a boss that had to be ground down to get the starter to fit. Most people wouldnt know about the starter / oil thing unless they did what you did or built one of these motors. It would be great if the manual was avaliable in pdf format online. I am a beliver in buying the manual it has saved me thousands of $ on my ultra alone. More of us should take the time to "help a brother out" Glad you found the problem with yours now get out and ride it!

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 04 ultra 150 no start
    By vettez062002 in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 13
    Last Post: 09-26-2010, 09:28 PM
  2. ultra 150 no start. need help ASAP!!
    By vettez062002 in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 08-11-2010, 05:56 PM
  3. 09 ultra 260 no start!!
    By silverstriper in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 18
    Last Post: 09-08-2009, 06:52 AM
  4. 1999 Kawy Ultra 150 Wont start
    By LsJuan25 in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 08-01-2009, 09:04 AM
  5. 2000 ultra 150 wont start
    By jay00 in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 07-17-2009, 04:08 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •