Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    33

    1996 Slt 700 No Spark

    I am new to this site so if I ask some dumb questions forgive me!
    I have a 1996 700 slt Polaris engine model #wc70-dcsp-02 with a no spark problem, the dealer has been very litte help,could not even tell me why the wiring in my electrical box was different to all the schmatics I could find for my model. After searching through your site it seems that there is the upgraded ignition system installed, CDI electronic box P/N 4010449 that has black podding @ com port, coil P/N 4010175 has red podding with 2 Black/white wires to the primary side. I'm a little confused on the checking of the stator my readings are:
    black - grnd = .1 ohm
    b-pur = 5.6 ohm
    b-gry = open
    b-brn = open
    b-red = open
    b-grn = open
    b-red/pur = open
    Do these readings indicate a bad stator??
    Any help is appreciated!
    Last edited by waub-watch; 06-14-2007 at 09:58 PM.


  2. #2
    axgrider73's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    2,059
    Check out the tech section under domestic electrical. It will tell you how to test the stator with a 9v battery and an ohm meter. Let us know what you find.

    http://www.greenhulk.net/forums/showthread.php?t=15437

  3. #3

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    33
    tested stator with a 9-volt the results are:
    pur = 5.6 ohm
    green = open constant when turning flywheel
    red = open constant when turning flywheel
    grey =1084m ohms

  4. #4

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    33

    Question

    Looking at the wireing diagram should there not be continuity between the brown and grey wires on the stator???

  5. #5
    Had no spark situation on a 1999 700. No spark yada yada!!! Said screw it and went for ignition upgrade. Well finally finsihed install tonight and fired up on second crank purchased my upgrade system from Randy at Wacon. A true gentlemen with great knowledge. I strongly agree to purchase this kit it will solve your headaches!!!

    P.S Good luck with changing the Stator, A small pain in the ass!!

  6. #6

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    33

    Question

    Does the motor have to come out to replace the stator?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1996 Polaris Slt 700 no spark
    By Chipman25 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 30
    Last Post: 06-10-2016, 12:55 PM
  2. 1997 Polaris SLT 700 no spark
    By greenbean in forum Polaris Tech Tips and Info
    Replies: 10
    Last Post: 09-07-2012, 04:55 PM
  3. 1996 waveraider 700 no spark at all
    By jdh022764 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 07-17-2012, 08:32 PM
  4. help/1996 Polaris SLT 700 - no spark, broken Tan wire
    By bartman in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 07-10-2011, 03:54 PM
  5. 1996 sl 700 no spark after update kit
    By racer447 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-18-2008, 06:29 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •